Skatteverket registrerar alla personer som föder barn som ”mor”, oavsett deras könstillhörighet. Men i april förra året fastslog förvaltningsrätten i Stockholm att Skatteverket gjort fel, när myndigheten registrerade Warren Kunce som mor.

Skatteverket överklagade domen till kammarrätten. Men kammarrätten går nu på förvaltningsrättens linje och menar att mannen ska registreras som barnets far.

Enligt kammarrätten stämmer inte Skatteverkets registrering av mannen som barnets ”mor” överens med lagstiftarens intentioner, med rätten till privatliv enligt Europakonventionen eller principen om barnets bästa enligt barnkonventionen.
– Jag, min man och vår dotter samt samhället i stort är överens om att en familj som består av två män och en bebis är en familj med två pappor. Vi är mycket glada över den här vinsten över byråkratin, säger Warren Kunce i ett pressmeddelande.

– Snart kan registreringen av vår familj i folkbokföringen också matcha hur vår familj ser ut. Vem hade kunnat tro att frågan om att en far ska kallas far skulle vara en sådan kontroversiell fråga?, säger Adrian Kunce, den andra pappan i familjen i samma pressmeddelande.