Vid föreningen HBT-liberalers årsmöte på lördag i Stockholm lämnar Martin Andreasson efter nio år som ordförande sin post.
Till ny ordförande föreslås Catrin Norrgård som idag arbetar som politisk sekreterare för Folkpartiet i Uppsala och är vice ordförande i HBT-liberaler.
– Det känns jätteroligt att vara föreslagen att leda HBT-Liberaler under den kommande mandatperioden som också är ett viktigt valår. För mig är det viktigt att Folkpartiet fortsätter driva på i HBT- och jämställdhetsfrågorna och vågar vara det borgerliga samvetet i dessa viktiga frågor säger Catrine Norrgård.
I pressmeddelandet inför årsmötet sägs att Norrgård är en ”borgarbohem som brinner för kärleken, europatanken liksom kamp mot jantelag och begränsande normer”.
Martin Andreasson önskar den nya ordföranden och styrelsen lycka till och säger:
– Jag är stolt och tacksam över att ha varit ordförande under nio år när Folkpartiet varit med och infört jämlik äktenskapslag, adoptionslag och rätten till insemination för lesbiska och bisexuella kvinnor.
Martin Andreasson står inför höstens val på Solna kommunvalsedel plats tre och på Folkpartiets riksdagslista för Stockholms län på plats 7 och arbetar som utredare på partiets riksdagskansli.
Till ny vice ordförande föreslås Rudi Mölling och andre vice ordförande Matilda Sundqvist Boox.

Folkpartiet på Tema Regnbågspolitik på Qruiser