För alla oss som kan vår L-word behöver Dinah knappt en introduktion. Vi minns mycket väl avsnittet när tjejerna packade sina väskor för denna magiska helg. Vi minns också att vi svor att denna dröm en dag skulle förverkligas. Sagt och gjort – vi har varit i Palm Springs och här kommer en liten rapport därifrån.

Dinah Shore Week har fått sitt namn från den årliga LGPA turneringen som sammanfaller under samma vecka i Palm Springs men numera har golfturneringen bytt namn och Dinah Shore är snarare känt för att en gång om året locka till sig lesbiska kvinnor som vallfärdar för att delta i denna flatfrossa på världsnivå. Även utländsk press är på plats för att rapportera. Med uppskattningsvis 20.000 kvinnor samlade i Palm Springs är det inte svårt att få tiden att gå genom att varva poolparty på dagarna med de berömda festerna på nätterna. Den alltid lika varma och soliga ökenfestivalen pågår en långhelg och det enda bekymret blir därmed att planera sina dagar så pass väl att man orkar med precis alla fester som bjuds på.

Dinah Shore pågick i år mellan 31 mars och 3 april och anordnades för det tjugoförsta året i rad. Viktigt att veta är att det under ett antal år har funnits två stora arrangörer som ordnar dessa fester. De två största arrangörerna Club Skirts och Girl Bar gör båda sitt bästa för att dessa fyra dagar ska bli de allra bästa i våra liv. Varje arrangör har sina egna poolfester om dagarna och om nätterna anordnas diverse temafester. Man kan antingen köpa ett pass som gäller för samtliga fester eller välja ut separata event att gå på. Vi hade hört att Club Skirts fester var de största och bästa så valet föll därför på denna arrangör – något vi är mycket nöjda med. Det var på Club Skirts fester som vi hittade stjärnorna från The real L-word såsom Rose, Whitney och deras flock av tjejer.
Parallellt i Palm Springs arrangerade motsvarande fester av Girl bar. Båda arrangörerna bjöd in välkända artister. Tidigare år har det rört sig om bland andra Lady Gaga och Katy Perry. I år fanns Like a G6-Dev, Natascha Bedingfield och Estelle på plats. MEN – det som imponerade mest av allt på oss var definitivt de högklassiga festerna, de snygga lokalerna, den proffsiga underhållningen och självklart det osannolikt stora antalet tjejer. Även sponsrande företag fanns på plats och slogs för vår uppmärksamhet och vi flator fick äntligen känna oss lyxiga.
USA är dock ett stort land och för att tillfredsställa östkustens flator anordnas liknande typ av festligheter i Miami, Aqua Girl som i år pågår mellan 11-15 maj – för er som inte kan vänta.

Happy Dinah och väl mött 2012!

Missa inte helgens L-Beach i Weissenhäuser Strand, nära Puttgarten i norra Tyskland. Tre dagars flatfest med tusentals kvinnor från hela Europa. Kontakta arrangörerna – se GayMap – för eventuella sista minutenplatser!