Har du varit i Sverige förut?
– Nej, det är första gången. Jag har spelat med Gunn och Katja på festivaler i Tyskland, och alltid velat spela i Sverige men det har inte blivit av förrän nu. Det kommer så mycket bra musik härifrån, i USA hör man dagligen svensk musik, var man än är. Mina favoriter? Robyn och The Knife.

Hur är det att vara kvinna i den här branschen just nu?
– Tufft, men medvetenheten ökar. Kvinnor tenderar tyvärr alltid att hamna i bakvattnet när det gäller tekniska områden och det är en ständig kamp för att öka synligheten. Det är egentligen först nu som vi får plats i festivalers lineups. Det är väldigt mycket vita män annars…. Vilket såklart är synd eftersom det blir mer spännande med dj:s med olika bakgrunder och preferenser, alla har ju olika saker att säga genom musiken.

Beskriv din dj-stil!
– Svårt, men säga ”något soulful”, inte lika EDM som mycket annat. Jag överraskar altid mig själv under mina gig och har inga planerade ”set”. Jag väntar tills jag kommer till stället och känner av atmosfären.

Du flyttade från NY till LA för tio månader sedan, är det stor skillnad på klubbscenen?
– Ja. I ew York är det öppet till sent på morgonen, i Los Angeles spelar man sin sista låt i LA 1.45. Så, jag sover mer nu (skrattar).

Favoritpartystad i Europa?
– Berlin är alltid kul, men Hamburg är min absoluta favorit. Det är en skön stad och jag har mycket vänner där.

Flirtar folk med dig när du spelar?
– Kanske, men jag är så omedveten om det. Jag är så inne i musiken, och så är jag ju gift. Jag hade sällskap när jag började dj:a också så det har aldrig varit en grej för mig att träffa brudar genom dj:andet (skrattar).

Har du några negativa upplevelser av att vara flata inom dj-scenen?
– Nej, det har inte så mycket med att jag är lesbisk att göra utan mer att jag har en androgyn stil. Jag ser att många brudar får gig för att de är snygga och har långt hår, du vet, de straighta männen spenderar mer pengar om de har nåt att se på. Och då väljer straighta klubbägare mer ”eye candy” till deras ställen. Att vara lite mer androgyn tilltalar bara andra flator, och även om jag spelar på bögfester så är det samma sak där. Bögar ser hellre en avklädd kille med sexpack än mig. Det är tufft att inte bara bedömas genom den musik man spelar. Men jag fixar själv fester och alla gillar eyecandy, har man två som är lika duktiga så tar man den snyggare. Ledsen att låta ytlig, men så är det. Men hursomhelst så tycker jag att det är viktigt att flator som går ut och dansar kollar upp mot dj-båset och ser nån som representerar dem.

Du spelar som sagt både för bögar och flator, vad är den största skillnaden?
– Kvinnor är svårare att tillfredsställa, och då inte bara med musiken (skrattar).