Luleå Pride firas i dagarna tre och under lördagen har det varit seminarier, artistuppträdanden och givetvis den stora paraden som samlade tusentals glada lulebor och ett flertal organisationer. Innan paraden besökte bland annat Birgitta Ohlsson (FP) Stadsparken där flera utställare och stora scenen finns.

Bland utställarna fanns Svenska kyrkan, Försvarsmakten, Centerns ungdomsförbund, Luleå Hockey, Socialdemokraterna, Biblioteken i Luleå, Luleå Tekniska Universitet och Folkpartiet tillsammans med HBT-liberaler.

– Det är spännande att vara här i Norrbotten där det kommer att vara minst fyra Pride i år. Det här är en del av landet som inte betraktats som hbt-vänligt, men jag tror att många här förstår att öppenhet och tolerans är bra för att få behålla och locka nya invånare, säger HBT-liberalers förbundsordförande Mats Nordström, som levererat de första Pridebilderna från helgens Prideparader.

På lördagskvällen fortsätter firandet med underhållning från scenen i Stadsparken och på söndagen avslutas med Pride med bland annat filmvisning.
Från Falkenberg rapporterar hn.se att ”tusentals” satte färg på stan när dagens Prideparad genomfördes. I morgon söndag är det Göteborgs tur att sprida budskapet om ett samhälle i mångfald.