I Karlskrona hissades Regnbågsflaggorna redan i måndags av Prideorganisationens Sophia Ahlin och kommunens Eva Dahlberg. Till helgen blir det Pridehouse, parad och pcik nick liksom The Closet-fester både fredag och lördag. På lördagen kommer Martin Rolinski för ett liveuppträdande.
Pride säger till Sydöstran att man hoppas fördubbla förra årets 2000 i tåget. Och det ser positivt ut då antalet föranmälda avdelningar i paraden fördubblat.
Bland de som går med märks flera gymnasieskolor, de politsika partierna, Försvarsmaktens F17 och Kustbevakningen liksom flera tjejjourer och Kulturskolan dans. Så räkna med full fart!





I Söderhamn är staden fylld av såväl regnbågsflaggor som transflaggor. I år är det för första gången RFSL-föreningen som står bakom arrangemanget och det blir ett gediget Pride House där även detta år amerikanska Buck Angels är på plats liksom även Saga Becker. Det blir schlagerfest med Kenny Solomons som DJ och på lördagen står radarparet Bernhard och Pamela för musikmixen. Till Söderhamn Pride kommer även Nino Ramsby och Magnus Carlsson

Trans och Regnbågsflaggor i Söderhamn

Redan ikväll onsdag hölls invigningsfesten där Söderhamn Prides egen låt, Unbreakable med Mattias Törnell och Jim Stefánsson. Vid invigningsfesten talade även Ulrika Westerlund från RFSL och den numera traditionella politikerdebatten hölls,
Paraden genomförs på lördag.




I Halmstad fokuseras evenemangen till lördag och nära nog hela staden har engagerat sig. I Halmstad har ett samarbete med QX Shop slutits där arrangörerna fått stor rabatt för att få del av intäkterna från försäljningen. Så shoppa Regnbågsflaggor via Pride och RFSL direkt i Picassoparken så bidrar ni ekonomiskt till arrangemanget.
I parken blir det arrangemang hela dagen där bland andra Team Rickard med Rickard Söderberg och vissångaren Jan Hammarlund medverkar. Kommunstyrelsens ordförande Johan Rydén liksom Landshövding Lena Sommestad håller tal. Efter paraden som startar 15.00 från parken blir det DJs och fest framtill sju då PridePartajet i Kajskjulet startar med bland andra Fallen Angels på scen.



Samtidigt med paradstarten i Halmstad går även Sápmi Prides parad genom Karasjok. Den samiska staden i nordNorge står värd för tre dagars Pride där Pride House, kulturevenemang och kyrkobesök ingår liksom modeshow och fester på fredag och lördag natt.



I helgen arrangeras Pride även i Bergen liksom bland annat i Moskva, på flera platser, Gdansk, Grenoble och Nancy. Hela listan hittar du i QX GayMap.