I tio års tid har Hans och Mats dukat upp lunch på bryggan i Gröndal. Alltid onsdag och ett par timmar innan parken öppnar.

Mitt emot Reimersholme så är bryggan fylld av killar. I båtklubbens lokal är en buffé uppdukad och husets veranda bjuder på dryckesbuffe.

Hans berättar:
– Det har varit brygglunch varje år och vi fick en ide att vi ville inviga Pride tillsammans med våra vänner och kul för många att få en gemenskap innan man går till parken.

Det är en strid ström av gäster som kommer och går, utanför passerar Strömmabloagens guidade båtturer, några turister vinkar och när några killar hoppar i för att bada är det fler än en som fotar från båten. Bryggan börjar bli fylld av människor.

– En del gäster är samma varje år men det kommer alltid till fler och fler för varje år. Vissa missar aldrig en lunch. Eftersom det är mitt i veckan så jobbar en del och vissa är bortresta. I år blir det cirka 100 gäster.

Tidigare på dagen regnade det hårt och åskan drog förbi.

Har ni någon drömgäst och är det sant att ni alltid har tur med vädret?
– Alla våra gäster är i våra drömmar det vill säga våra drömgäster. Vädret har varit på vår sida varje år, någon regndroppe kom det nog nått år och då var det många som skrek till och sprang in.

Vad tror ni, står vi här om tio år?
– Ja! Så klart minst tio år till!

Se tidigare reportage