Vad kommer att hända?
– 130 ungdomar från hela landet kommer hit för att diskutera många olika frågor som rör organisationen. Den hetaste frågan handlar om tillgänglighet, då vi ska anta en handlingsplan för detta inom organisationen. Det handlar om att göra RFSL Ungdom tillgängligt för så många som möjligt i många olika bemärkelser. Vilka anläggningar använder vi oss av, hur skriver vi information, hur kan man ta del av information om man till exempel har en synnedsättning och så vidare.

Kan man se några resultat i år från förra årets kongress?
– Ja, redan förra året började vi diskutera att arbeta intersektionellt, det ser vi effekterna av nu i och med den handlingsplan som vi kommer att anta. Vi har även jobbat mycket med interna frågor inom organisationen. Vi behöver jobba på informationsspridning och nya mötesformer – tanken är att man inte ska behöva kunna alla svåra ord för att gå på möten, och man ska kunna våga gå upp i en talarstol även om man inte är van.

Kommer det att hända något utöver alla diskussioner?
– Vi kommer att ha en femårsfest på lördagkvällen och välja en ny förbundsstyrelse, inklusive ny förbundsordförande. I och med att festen hålls den 8 mars kommer också kvinnodagen att uppmärksammas där på något sätt.

Vad ser du sjäklv mest fram emot?
– Framför allt att träffa alla gamla kompisar och folk som man har lärt känna. Man träffar folk som man kommer väldigt bra överens med och som man inte har träffat på ganska länge, den sociala biten är nog viktigast för de allra flesta. Jag ser fram emot en fantastisk helg med många viktiga diskussioner!

RFSL-Ungdom kongress 2008-klubb på Qruiser

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=99902

Publicerad: 2008-03-07 15:53:24