På torsdagskvällen håller Queer-företaget Ful Design ett samtal om vad som sker om alla får vara designer. Frågan ställs i samband med Stockholm Furniture Fair/Northern Light Fair som är Nordens största design-vecka. Torsdagens evenemang hålls på Rica Hotell. Den hotellkedja som Ful Design samarbetade med under sommarens Stockholm Pride då man tog fram världens största trasdocka och sålde till stöd för BRIS.
-Fuldesign är design för alla som inte känner att de är perfekta och passar in i den påklistrade total-make-over-världen där man måste ha ett perfekt hem, utseende, liv och ekonomi för att få vara med, berättar Pernilla Klüft, fuldesigner
-Frågan är om mitt hem ska se ut som om det precis haft en makeover eller om det ska spegla mig och min personlighet. Mitt hem ser inte ut så där som i tidningarna, det är fullt av grejor, fullt av projekt på väg någonstans
och fullt av min historia. Jag vill kunna bryta mig loss och leva med vem jag vill men också att mitt hem ska kunna spegla vem jag är och vem jag har varit.


Streetart med David K. Frimark
På fredagen håller Ful Design till i sina nya lokaler och välkomnar de som vill att komma med egen sprayburk.
-Vi tar gatan med oss hem till vår nya snygga lokal på Saltmätargatan. Det ska bli skitkul att tillsammans med alla göra allt från att sy korsstygn till skitssnygg graffiti, säger Roland Larsson, ännu en fuldesigner.
-Vi har ju fötterna djupt nere i hbt-myllan och vill så
klart bli inspirerade av andra queera-hemma-designers så kom hit till oss på fredag!
Öppet i lokalen mellan 13-16.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=81077

Källa: Ful Design på Qruiser

Publicerad: 2008-02-07 18:18:29