I lördags gick Jenna Silvervind och hennes flickvän till den lokala krogen Combi, i Kungälv, dit de nyligen flyttat.
Som vilket ungt kärlekspar som helst kysstes de.
Det blev för mycket för restaurangens ordningsvakt som förklarade att Combi inte är ”en lebb-klubb” och fortsatte förolämpa det förälskade paret.
– Det kändes kränkande och förnedrande att det fortsätter att vara så att alla inte är lika värda enligt vissa, säger Jenna Silvervind till QX.se
Än mer kränkande, berättar hon i GT, var att andra gäster skrattade åt att de slängdes ut.
Till samma tidning säger en av Combis ägare Nader Ardakani att man inte har ”problem med homosexuella”. Enligt honom betedde sig tjejerna ”tyket”, något de själva förnekar och menar att de blev arga först efter att de slängts ut.
– Vi har polisanmält händelsen och varit med i media och ringt till HomO som skall hjälpa oss, berättar Jenna för QX.se.
– Det känns jobbigt också för att vi bor här och att krogen ligger alldeles i närheten, säger hon men konstaterar att hon fått mycket stöd av vänner.
– Jag har aldrig varit med om sådant här tidigare, berättar hon.
Och så lägger hon till.
– Jag tänker inte ge mig.

I mars 2006 fälldes en krog i Stockholm som avvisat två kvinnor som kysst varandra (eller ”hånglat” som krogen menat). Högsta domstolen säger dock att kvinnorna utsatts för diskriminering och dömer ut ett skadestånd på 15 000 kronor vardera.
Just nu pågår en annan process mot en nattklubb i Stockholm som avvisat två kvinnor. Detta fall liksom det tidigare drivs av HomO – Ombudsmannen mot diskriminering på grund av sexuell läggning.

Jenna på Qruiser

http://www.qruiser.com/?id=448224

Publicerad: 2008-01-08 16:17:50