Det nya populära gaystället Club Pigalle i gamla Bacchi Wapens lokaler på Järntorgsgatan 5 i Stockholm höll aldrig någon nyårsfest.
Istället flyttades festen till Club Pigalles Nicholas Taube andra krog, Restaurang Godthem på Djurgården.
Bakom flytten av nyårskalas ligger att det serveringstillstånd som Club Pigalle använt sedan öppningen dragits tillbaks. Bolaget som innehaft tillståndet att servera alkohol i samma lokal som Club Pigalle ligger, var Evenemangslinjen i Sverige AB.
Evenemangslinjens serveringstillstånd drogs in den 13 december, uppger enhetschefen Anders Häregård på Tillståndsenheten i Stockholm. Därefter har man tre veckor på sig att överklaga, vilket ännu inte har skett.
Evenemangslinjen har skulder upp över öronen. Den 11 oktober 2007 lämnade fordringsägare in en konkursansökan och i januari 2008 var skulden hos Kronofogden dryga 300 000 kronor.

Tillståndet för alkoholservering på Järntorgsgatan 5 i Evenemangslinjens regi ändrades så sent som 19 november och bland de som stod uppsatta som serveringsansvarig personal finns de två styrelseledamöterna i Club Pigalles ägarbolag United Sportswear Supply, Lola Nätteldal och Nicolas Taube.
I Club Pigalle-bolagets namn har nu nytt serveringstillstånd sökts, uppger eventansvarige Leo Berglund som också säger att man fått ett positivt bemötande.
Club Pigalle passar nu på att fortsätta sin ombyggnad. Hela ventilationssystemet byggs om liksom ljudisoleringen på det övre planet. Dessutom hoppas man att till den planerade nyöppningen i slutet av januari ha igång det nedersta rummet som skall bli ett klubbdansgolv.

Prata med andra Pigallegäster och klubb-ansvariga via Qruiserklubben

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=95996

Publicerad: 2008-01-08 14:14:43