Donaumetropolen är känd för sina smekande valser och baler i kejsarmonarkins nostalgiska stil. Bland de hundratals wienerbaler som hålls varje år är Regnbågsbalen en höjdpunkt. 1500 HBT:are och straighta festar tillsammans natten lång.

Evenemanget äger rum i romantisk miljö på Parkhotel Schönbrunn, mittemot slottet Schönbrunn. Slottet tjänade som sommarresidens för den mytomspunna kejsarinnan Elisabeth av Österrike (1837-1898), kallad Sissi. Inom homovärlden har det sedan länge cirkulerat rykten om kejsarinnans eventuella lesbiska läggning.


Foto/Ill: HOSI Wien

Regnbågsbalen hålls i klassisk stil och öppnas av balkommittén och gaydansgruppen Les Schuh Schuh. För den musikaliska underhållningen i den festliga balsalen svarar Wiener Damenkapelle Johann Strauss och dansbandet A-Live. De som tröttnar på valsmelodier kan ta sig till det andra dansgolvet där dj:arna från Wiens bögklubb Why Not spelar Solid Gold Music. Dessutom erbjuds jazz, funk och soul på scenerna i Vinterträdgården och Sissy-baren. Som special guest denna natt spelar det unga popbandet SheSays.

Även om Regnbågsbalen anknyter till Wiens baltradition är det framför allt en stor HBT-fest och en viktig stödgala för att samla in pengar till Regnbågsparaden, Wiens Pride. Men innan Priden hålls den 12 juli går ännu en jättebal av stapeln den 17 maj, Wiens glammiga Life Ball – Europas största välgörenhetsevenemang till förmån för hiv/aids-projekt.

Mer info om Regnbågsbalen

Möt andra Wienälskare i Qruiser.-kubben

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=5440

Publicerad: 2008-01-02 16:09:09