”Den mänskliga familjen, en fredsgemenskap” är det budskap som Påven Benedikt XVI levererar inför Välrdsfredsdagen den 1 januari, rappoerar tidningen Dagen.
Enligt Påven är den ”naturliga familjen”, definierat som man och kvinna som lever i en stabil relation det ”grundläggande naturliga samhället” som är ”livets och kärlekens vagga” och därmed det som ger grunden för fred.
Efter att ha konstaterat att familjen är grunden för fred, liv och kärlek förklarar Påven att ”Förnekandet och även begränsandet av familjens rättigheter, genom att förvrida sanningen om människan, hotar själva grunden för fred.”
I talet upprepar Påven vid ett antal tillfällen behovet av att ge stöd till familjen. Och han definierar om och om igen att familj uppstår då en man och en kvinna säger ja till varandra. Kopplingen till fred definierar han som att ”familjens språk är ett fredens språk”
Påven uppmanar politiker att gå till baks till ”den naturliga moralbaserade normen som grund för den juridiska normen”, gällande såväl den mänskliga familjen som kärnfamiljen.

Påvens tal

Träffa andra katoliker i Qruiser-klubben

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=13211

Publicerad: 2007-12-20 16:54:34