Hatbrott

Den centerpartistiske riksdagsmannen Fredrick Federley blev i lördags natt misshandlad vid Klara Grillen.
En grupp på 6-7 ”stökiga killar kring 20 år” kommenterade Fredrick och hans två vänner med ”nu kommer bögarna”.
På Federleys blogg beskriver han hur killarna förklarade att såväl de tre som mannen i korvkiosken som var ”blatte” utgjorde ett ”hot mot Sverige”.
Fredrick Federley fick ta emot ett slag i ansiktet. Han förklarar att han inte kommer försvara sig och får då tre slag till.
Han ringer 112 för att anmäla händelsen. Där svarar man att man kan sända folk men inte ta emot en anmälan.
Fredrick Federley skriver på sin blogg dagen efter: ”Det här blir bara ett i raden av övergrepp där det aldrig kommer att bli en anmälan och aldrig kommer att bli någon utredning.”
Efter att han blivit kontaktad av poliser i Västmanland som arbetar med att kartlägga extremister och citypolisens Hatbrottsjour valde han dock att göra en anmälan på måndagen. Han citerar en av de poliser han pratat med som sa: ””Om inte du anmäler, hur ska då de 20-åringar du känner dig orolig för orka med att anmäla.”
Att han dagen efter valde att inte anmäla tror han var en chockreaktion och att han varit ”mer skakad än jag trodde att jag var”.


Elisabeth Ohlson-Wallins senaste bild i utställningen ”In Hate We Trust” med Fredrick Federley längst till höger

Tidigare på lördagen var Fredrick Federley en ev de som var med då Elisabeth Ohlson-Wallin öppnade utställningen ”In Hate We Trust” på Stockholms läns museum i Sickla. Vid utställningen premiärvisades hennes senaste bild där Federley är en av de öppet homosexuella riksdagsmän som står modell. De hänger i blodiga vita overaller på pålar framför Högsta domstolens lokaler. En bild riktad mot den friande domen mot en nynazistisk och en fundamentalistiskt kristen sajt som bägge publicerat hattexter mot homosexuella och utpekat dem som hot mot Sverige.

Dagen efter överfallet skriver han på sin blogg:
”Det gör ont i huvudet och i käken i dag men ibland gör det ont att vara bög.”

Federley.blogspot

http://www.qruiser.com/?id=42014

Källa: Fredrick Federley på Qruiser

Publicerad: 2007-12-11 12:22:26