Du Sissy hur kom ni på idén att dra igång något så här stort?
– Idén kom till en dag efter att vi hade varit ute gemensamt och fått en hel del förfrågningar angående Make up och Make overs från lite olika transpersonligheter. Vi är inte så intresserade av att öppna upp en Make over-skola, utan vill hellre lära ut så att alla kan sminka sig själva och få lära sig vilka färger och så vidare som passar just dom bäst.

Var det inte svårt att hitta någonstans att vara?
– Skojar du? Det var nog det svåraste, men vi gav inte upp. Vi hittade till slut en fin fräsch lokal i centrala Göteborg. Den ligger inte långt ifrån Kungsportsplatsen mitt i Göteborgs City och är helt nyrenoverad. Vi jobbar ihop med Göteborgs Perukmakeri samt med Kryolan Butiken som ligger under Perukmakarn.

Hur går det till om man är intresserad? Vad har ni för kurser och vad lär ni ut? När startat ni?
– Kursen startade den 1a December. Vi kommer att köra en gång i månaden, och vi kommer även att ha lite påbyggnadskurser, till exempel enbart kvällsmakeup, där man går in djupare på det området. Under kursen kommer vi att gå igenom dagmakeup som är lite lättare och diskretare sminkning, kvällsmakeup där vi använder lite mera färger och lite hårdare. Vi kör en färganalys där vi lär ut mer om vilka färger som passar var och en.
Många köper dyra peruker men vet sedan inte hur man skall vårda dem och därför går vi igenom grunder i perukvård. Detaljer är viktiga tycker vi och man lär sig lättare manikyr samt lackning. Helt enkelt att lära sig vårda sina naglar och händer.
Sedan när vi är klara på kvällen så kommer vi att för dom som vill, mingla ut till Gossip där den underbara Markutti jobbar.
Priset för denna hela dag är 1500: – och då har man fri tillgång till all makeup samt alla penslar.

Det är ju ganska mycket pengar vad har de för garantier att de är nöjda?
– Jag har hållit på med smink sedan jag var 14 år och är helt självlärd. Det började när jag var väldigt ung och gick med min brors genrep. Han är en före detta drag queen. Snacka om att det ligger i släkten!

Tomas som Sissy egentligen heter fnissar och fortsätter att berätta.
– Vid 14 års ålder hade jag blivit rätt duktig på smink. Det tyckte jag då i alla fall så jag började springa ut på klubbar ett år senare när jag var 15. Blev uppraggad av Roger Hultman (numera Inga i Key West Florida) på Q Club som frågade mig om jag var intresserad av att vara med i en grupp han skulle starta. Jag tackade ja på stående fot och resten är som man brukar säga historia. Sedan februari 2007 kan jag även kalla mig nagelspecialist, Gick min utbildning på NailAcademy i STHLM.

Claudia som ser ut att nästan spricka för att ha varit tyst så länge flikar in
– Jag började min karriär som drag queen 1998. Jag har under dessa år även utbildat sig till make up-artist vilket gett en bred kompetens inom smink. Jag har jobbat på diverse modemässor i Sverige och fick även äran att ”mejka” tjejgruppen NG3 vid deras spelning i Göteborg.
År 2000 bildade jag dragshowgruppen Fallen Angels tillsammans med några goda vänner och kollegor.
Under min tid som drag queen har jag jobbat som modell, klubbvärdinna och varit konferencier på olika tillställningar.

– Så för att sammanfatta så har vi tillsammans över tjugo års erfarenhet av det som vi skall lära ut så ja vi tror att de kommer att bli så nöjda med det vi erbjuder. Vi skulle aldrig ge oss in i nåt som vi inte kan leverera.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=96608

Källa: Make Up Lounge på Qruiser

Publicerad: 2007-12-06 16:46:24