Den norske fotografen John Andresen ger nu ut nummer fyra av sin tidning Shutter. Tidningens fokus är erotisk foto på huvudsakligen norska män. I Sverige finns motsvarigheter i Franz Fleissner som blivit publicerad i flera internationella fotoböcker och tidningar och Joakim Karlsson som just get ut boken Man vs Nature där flera av hans modeller är hittade på Qruiser.com.
Andresens specialitet är att ta bilder av idrottare och dansare och hans fotosessioner har fått stor uppmärksamhet såväl i norsk som svensk och dansk dagspress.
/FONT>


I nummer fyra är det 19-årige sprintern Lars Halvard Grimsrud som är omslagskille. 2006 var han främst bland juniorerna på 800 meter.


Alpina utförsåkaren Chris Refsnes (19) är med i en fotosession och presenteras även han som norskt juniorhopp i sin gren. Förutom utförsåkning är det ishockey som gäller för Chris. Tredje idrottaren i detta nummer är brottaren Timann Schwamborn (20). Han är juniormästare och satsar nu hårt på en internationell karriär.
Huvudnumret är dock 400-meterslöparen Quincy Douglas (32) som hämtat hem nio norska guldmedaljer i friidrott.
Två av hans berömda dansbilder finns med. De där han låter en grupp dansare utföra hopp som skapar fantastiska bilder. Liksom en estetiskt vacker fotoserie under namnet ”Arch”.
Tidningen kan beställas för 12 dollar via John Andresens hemsida, www.johnandresen.com

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=3431

Källa: Klubb om John Andresens foto på Qruiser

Publicerad: 2007-11-24 17:13:01