Är det sant?

QX pratade med Edward af Sillén.
Vad är det som händer?
– Vi ville alla skapa en klassisk Melodifestival, så som den en gång såg ut, på Berwaldhallen inför en stor publik. Det blir en show där Anders Berglund leder en stor orkester som tillsammans med originalartisterna framför tio tävlande bidrag som en gång tävlat i Melodifestivalen. Sedan blir det naturligtvis massor av andra låtar som framförs utom tävlan, både med artisterna solo och i roliga och oväntade konstellationer. Anders Berglund har dessutom grävt fram alla originalarrangemang, så bidragen kommer att låta precis som vi minns dom.

Och Lill Lindfors är programledare?
– Ja, Hon blev ju historisk efter sitt fantastiska programledarskap av ESC 1985. Hon leder hela showen och kommer givetvis också att sjunga en del.

Varför gör ni det här?
– Anders Berglund driver ju alltid tesen att det var bättre förr med liveorkester så nu skapar vi tillsammans en show för att hylla ”den gamla goda tiden”. Det kommer att bli en fantastisk kväll för alla som gillar Melodifestivalen.
– Och på ett sätt kan man se det som en liten fortsättning på vad man ser på scenen under Schlagerpride, fast med extra stor orkester och dessutom på Berwaldhallens stora scen. Det känns häftigt!

Vilka artister kommer att dyka upp?
– Alla namn är inte helt klara ännu, men redan nu vet vi att Svante Thuresson, Anne-Lie Rydé, Towa Carson, Janne Lucas, Cecilia Wennersten, Ann-Christine Bärnsten och Anders Glenmark kommer att stå på scenen. Fler artister tillkommer inom kort.

Och det blir en omröstning för publiken alltså?
– Absolut. Publiken kommer att få rösta fram en vinnare bland tio framförda bidrag, precis som i Melodifestivalen.
Det här är en perfekt uppvärmning för alla som väntar på Melodifestivalsturnén som drar igång veckan efter.

Jag har hört att ni redan sålt massor av biljetter…?
– Ja, det är otroligt kul! Det var så stor efterfrågan att vi redan efter en timma sålt över 700 biljetter på ticnet!

”Schlagerfestival- På riktigt!”
31 jan, 1 feb & 2 feb 19.30
Biljetter finns att köpa på Ticnet fr. 150 kronor

http://www.qruiser.com/clubs/search/?n=eurovi&quicksearch=1&page=1

Källa: Eurovisionsklubbar på Qruiser

Publicerad: 2007-11-14 00:00:00