Qruiserfolk

Idag är det release för boken ”103 unga svenska rum” där 103 svenska ungdomar har plåtats i sina rum och berättar om sina intressen, boendesituationer och framtidsplaner. En av dessa är Johan Svensson (”Mediell” på Qruiser).

Hur kommer det sig att du är med i boken?
– Jag såg att redaktionen bakom boken sökte folk på sajten ”Passagen” och jag tyckte det lät som en rolig idé. Så jag skrev ett mejl och berättade om mig och att jag har två stora samlingar, en på signerade bilder av kända människor och en samling med tidningar som redaktionerna på respektive tidning signerat.
Så de kom hit och intervjuade mig och tog en massa bilder ur olika vinklar på mitt rum och mina samlingar.

Vad tyckte dom om rummet?
– Haha, dom tyckte det var det mest välstädade rum dom besökt under hela reportageresan. Jag är nästan rädd att det ser för städat ut (skrattar).

Så det är bilder på ditt rum i boken, och en liten intervju?
– Ja, en stor bild, ett par små detaljbild och en mindre intervju med mig. Om vad jag bor om tio år, om min kändissamling, om mina intressen och så.

Vart bor du om tio år då?
– I en vindsvåning på Södermalm i Stockholm. Jag älskar den stadsdelen och trivs fruktansvärt bra med människorna där.

Vad består kändissamlingen av?
– Bilder på kända människor som signerats med ”Till Johan…”, kändisens namn och det datum som detta gjordes. De flesta bilder är i A4-storlek och jag har omkring trehundra stycken nu. Till våren skall jag faktiskt ha en utställning på Helsingborgs stadsbibliotek där båda mina samlingar skall visas upp.

Finns det några kändisar som du skulle vilja ha med i samlingen?
– Svårt, men Marie Serneholt, Helena Paparizou och Mikael Persbrandt vill jag gärna ha.

Vilka kändisar är du mest nöjd med att ha?
– Åh, det är många. Men jag gillar dom som varit trevligast bäst, Sanna Nielsen och Daniel Nyhlén. Daniel medverkar dessutom i boken jag håller på att skriva.

Vad är det för bok?
– Om livet i och utanför rampljuset. Jag har pratat med massor av kända och okända människor om fördelar och nackdelar med att vara känd, och hur man mäter stjärnstatus. Framåt våren ska jag sammanställa allting och återuppta kontakten med ett förlag som visat sig vara intresserat.

Du heter ”Mediell” på Qruiser. Varför då?
– Jag håller på mycket med saker som har med media att göra. Jag är journaliststuderande samtidigt som jag arbetar som frilansare med flera olika uppdragsgivare, samt som redaktör för ”Lunarstorm”.Och vid sidan om har jag ju även mitt bokprojekt. Det är fullt upp dygnets alla timmar.

Berätta lite om din andra samling?
– Jag har omkring 100-150 inramade tidningar som signerats av redaktionerna till respektive tidning. Jag kom på det för ett par år sedan och började med Cafés redaktion. Jag tycker att det är en kul idé och de flesta redaktioner skickar gärna en signerad tidning. Så nu har jag massor av svenska tidningar inramade, även QX.

”103 unga svenska rum” släpps idag av Pronto Communications. Det finns dessutom möjlighet att se fotoutställningen på Centralstation Stockholm mellan den 7-10 november. Utställningen är öppen mellan klockan 05.00 och 00.30. Boken säljs i Pocket Shops butiker i Stockholm, Göteborg och Uppsala för 119 kronor, och har du inte möjlighet att besöka Pocket Shops butiker kan du få boken hemskickad mot faktura genom att skicka en beställning till [email protected]

http://www.qruiser.com/?id=571420

Källa: Mediell på Qruiser

Publicerad: 2007-11-07 11:07:54