STOCKHOLM – FREDAG
Coco Loco firar in Alla Helgona/Halloween helgen med sina två dansgolv och bar på övervåningen.
Halloween-fest. Marcus Ullmarker gör sin sista spelning innan han flyttar till Barcelona. Jesper Lögedahl från Se och Hör sköter stora golvet med schlager och hits. I Discobaren är det David Amberton som spelar. Fri entré för de 100 första och ett 50-tal biljetter till lördagsfesten på Operaterrassen lottas ut.
Andra fredagsdans-klubben, Club G, har som vi skrivit om tidigare Annelie Rydé på scen. Stora dansgolvet sköts av Dj Sound Factory vilket innebär house och schlagers. På mellanplanet spelar Dj Inca RnB och nere i ”Basement” spelar Dj Pjotr techno och electric.
Fredag kväll har Klubb Bysis öppet på Hornsgatan och SLM har barkväll.
På Münchenbryggeriet blir det grandiost DJ Besök då O & P Worldwide plockat hit Dj Tiesto. Tänk bort höstrugget och dansa som du var på Ibiza till tidig morgon!
Förfestar gör man på Göken där Dj Jojje, på Torget där Dj Anders står för musiken, Roxy som har cool sväng som musikstil, Side Track där det fredag är personalen som sköter gunget, Momma, Leijonbaren, Babs Bar och Kök och mysmixade Papa Ray-Ray.


STOCKHOLM-LÖRDAG
Sköna Hootchy Kootchy har Rocky Horror-kalas. Alla biljetter är slutsålda, men om man köar efter att filmen Rocky Horror Picture Show visats (klar si så där vid 23.00) kanske det finns en minichans att komma in.
Hoochys Rocky Horry-fest kommer bli något alldeles extra. Filmvisningen körs i sann Rocky Horror-anda med vattenpistoler, paraplyer, risgryn och herrkorsetter! Efter filmen uppträder Miss Astrid och Darling Just Darling från New York och Robert Fux ”and his Bad Taste Orchestra”. Livemusik med Old Children och Dj Miriam Pemberton. Klubbens showgirls ”Hoochy Kootchy Hussies” uppträder.

Lino har Halloween-kalas till 05.00 på morgonen. Dj-listan består av Stockholmsbesökande Eggers på housegolvet, Andreas sköter schlagern och på gården är det Anders som får benen att gunga.
Den andra stora dansfesten i stan är på Operaterrassen (ingång till vänster om Café Opera). Dj-listan består av Micke Hi, Jesper Lögdahl, Anders Sewerinson och Femme Fatale. En aldrig sinande ström av dansare kommer att inta scenen och Mancare levererar en underklädesshow. Öppet 23-05.
Preop har temat ”The Night I wanted to kiss Johnny Rotten”. GästDJ är David Amberton och Ola Sahlén levererar en performance vid 23.00. Preop har blivit en dundrande poppis förklubb i trånga sköna lokaler med en gay/party/fetisch-mixad publik – kom i tid alltså!
Side Track satsar allt hårdare på att bredda sin publik och tar plats bland de goda förfestarhaken. Halloween-kalaset har Dj Michael Myers i inre rummet (hur kan han se med hockeymasken på?) Boka bord om du vill äta! Men akta dig för Myers knivar!
På läderklubben SLM spelar Jörgen Andréasson medan grabbar med och utan mask dansar i de sköna lokalerna.
Förfest på Göken, Papa RayRay, Roxy, Torget, Babs Bar och Kök och Momma.


Gretas firar 10 år i helgen
GÖTEBORG
Gretas har stor 10-årsfest i helgen. På lördag kväll är det öppet till 05.00 och Gretas hintar att ”artistbesölk är på gång. Vem det blir är dock ännu inte klart.
Samma kväll öppnar nya första lördagen i månaden-klubben Suspekt på Respekt (där GS2H höll till). PAY TV-Therese, aktuell i My Fair Lady, är gäst-DJ och på de två dansgolven levereras light house av Nicklas Jingryd medan Zocky presenterar disco i en lokal där vi även får se Absolut Vodkas nya galet hysteriska Disco-flaskor. Premiärkalaset pågår mellan 22-03 och GoGokillar respektive tjejer från Clean Group Stockholm är nedsända för att hålla kalaset hett!
Klubb Fête, ”Göteborgs svettigaste queerklubb” har fest på lördag kväll med temat ”Saftey Gear”. Öppet 22-03.
Haket kör på i ”Castro”-stil med fokus på fredagskvällen, fast öppet måndag till lördag. Fredag kväll är det dessutom SLM– och GBC -fest i Hakets källare. Temat är Björnar!
Fredag kväll har även hund och drag-klubben Hugo ett nytt partaj! Och på Gossip Göteborg är det som vanligt party och mingel.


Tjejfest i Malmö hålls nästa gång 1 december. Foto: RFSL Malmö
MALMÖ
Malmö pustar ut efter Regnbågsfestivalen. Och pustar gör även
tjejfesten på Indigo som tar paus och återkommer 1 december. Lördag kväll är det Wonk som har Halloween-kalas. Galna Miss Vega och ”den mentalt instabila Madame Wonk skapar oro i lokalen medan Joe och Magnus spelar på stora golvet. Popgolvet sköts av Shaniqua. Francesca tar hand om karaokebaren.
SLM har tema Uniform och Army på lördag. Grabbar i grönt eller parad mixas på Ystadsgatan. På lördag är det även nystart för Decadent Fetish Club på Adelgatan. Dj Undine spelar industri och electronica, Kubik vs Bacid, elektro, Sten Väck vs RadekRambo leverear 90-tal, Sleezy, partyrock och Skyjacker sköter house. Barbie in bondage och Dekadent Dolls tar hand om dekoren. Mixad fetisch-fest i bästa stilen.


John Eltong spelar på nya klubben Foxy
KÖPENHAMN
Den danska huvudstaden är på väg att återta sin tätposition i Skandinavien. Utan tvekan. Ikväll är det öppningskalas på Meldahlsgade med Dj Helle Zebitz, John Eltong, L.P. Støvring, Steff, Mano och Bjarni. Klubben öppnar 23 och stänger 06. Klubblistan i Köpenhamn ser sedan ut så här: Blender CPH, alternativklibben Faust, sköna natthaket Dunkel, dansbaren Never Mind, natthaket Cosy. Tidiga barerna Oscar, Amigo, flatbaren Chaca, Jailhouse, Masken, Mens Bar… och SLMs fredagar. För att bara nämna några ställen.
Tänk att danskar får festa dygnet runt! Konstigt med tanke på hur förbjudet det fortfarande är i Sverige. Men skit i svensk nojja – det är billigt att flyga och miljövänligt att ta tåget och det är nära!


Foto:Stellan Herner
LANDET RUNT
Jonas Gardell är i Umeå fredag kväll (födelsedagsbarn dessutom) och i Luleå lördag. I Piteå är det fest på Polstjärnan, lördag kväll.
RFSL Östersund har Klubb Alexis på lördagskvällen med Mian Lodalen på scen liksom Drag Kings ”The Swining Bingo Wings” från Malmö.
RFSL i Södertälje har fest på lördagskvällen liksom RFSL Borås där Fallen Angels står på scen. På lördag har även RFSL Jönköping fest i nyfixade lokalerna, RFSL Norrköping på sitt Seaside liksom RFSL Kronoberg på Strawberry i Växjö.
Magnus Carlsson står på scen i Motala fredag kväll, Peter Jöback uppträder fredag och lördag i Helsingborg och hos RFSL Kristianstad är det Pub på lördagskvällen.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Guide

Publicerad: 2007-11-02 14:21:04