Den Amerikanska sekten Westboro Baptist Church, med pastor Fred Phelps i spetsen dömdes idag för att ha demonstrerat vid en stupad soldats begravning.
Den religiösa sekten har för vana att besöka begravningar där de avlidna dött i aids-relaterade sjukdomar eller varit soldater som dött i Irak och Afghanistan.
Albert Snyder stämde kyrkan för att de vid hans son Matthews begravning stått med skyltar där kriget och soldaternas död skylls på att USA skall vara för tolerant mot homosexuella.

Phelps-sekten, som består av ca 75 medlemmar enligt deras advokat Jonathan Katz, meddelar att de kommer överklaga och hänvisar till yttrandefriheten.
På grund av Phelps-sektens agerande diskuteras nu en federal lag som skall förbjuda demonstrationer vid begravningar. Flera delstater har redan genomfört detta.
Vid rättegången stod medlemmar ur sekten med plakat med texten ”God hates fags” (Gud hatar bögar) och ”Thank God for dead soldiers” (Tacka Gud för döda soldater) .

Fred Phelps sägs ha varit sig i Sverige för att demonstrera i samband med Åke Green-rättegången. Trots att sekten uppgav på hemsidan Godhatessweden (Gud hatar Sverige) att en demonstration genomfördes, kunde ingen svensk media hitta honom den femte september 2005 då han skall ha stått framför Stockholms slott.
Frilansjournalisten Facundo Unia besökte sekten för TV3:s räkning förra året för att försöka utröna varifrån deras maniska homohat kommer från. Unia tolkar det som ett resultat av att de tror att Gud bara älskar sin egna och hatar alla andra.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=96738

Källa: Westboro-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-11-01 19:01:46