Göteborg

En gång i månaden är det tänkt att köras klubb för Göteborgarnas gaypublik och andra öppensinnade. Vi tog ett snack med Jonas Kronlund som är den driftige mannen bakom projektet.
Vi är ju inte bortskämda med nya gayklubbar, så berätta allt?
– Suspekt är Göteborgs:s nya klubbtillskott, en gayklubb med två dansgolv där vi kör varierad musik, med allt från soul och rnb via house och disco till schlager och radiopop. På öppningskvällen kör vi ett stort discogolv eftersom vi har ett kul samarbete med Absolute och deras nya discoflaska.
Hur ofta är det tänkt att Suspekt ska köra?
– Den första lördagen i varje månad, vilket är en perfekt dag både för folk som reser in till Göteborg och för alla citymänniskor.
Ni kör i samma lokaler som GS2H?
– Ja, respekt på Järntorget är ett perfekt läge och det är riktigt bra lokaler med två våningar, tre barer och möjlighet till tre dansgolv. Dessutom händer det mycket i området och folk befinner sig här nattetid.
Är det du som ligger bakom klubben?
– Ja, och jag heter Jonas Kronlund och fixar till vardags olika event åt företag. Jag gör detta på egen hand och tycker att jag har bra koll på vad gaypubliken vill ha. Jag har bott i Göteborg i hela mitt liv, och har massor av vänner här. Och även om jag flyttade till Stockholm för tre år sedan så är jag här jätteofta så jag har ju hört att det händer på tok för lite.
Vad gör du om det bara kommer tio personer på premiären?
– Då bjuder jag på shots och festar med dom tio, men det är ingen risk. Jag har ett oerhört brett kontaktnät och får ut mycket via mun-mot-mun-metoden. Det kommer att komma massor av sköna människor.
Men du, finns det något suspekt med den här klubbsatsingen?
– Haha, hela klubben är lite småsuspekt! Grejen är att du inte riktigt ska veta vad som händer från gång till gång. Ett dansgolv kan ha blivit ett mörkt rum från ena till andra gången. You´ll never know…

Suspekts Qruiserklubb

Suspekt, Respekt
Järntorget 7
22-03
80 kronor inträde

Publicerad: 2007-11-01 00:00:00