STOCKHOLM
Club G på Kolingsborg har stuvat om lite i musikuppsättningen på klubbens tre avdelningar. På stora golvet sköter mångåriga succéDJn Christer Broman dansgolvet ned RnB och schlagers. Connections floor bjuder på house med Sanaz och i Basement-avdelningen spelar Kornél Kovács electro och techno. Medlemskap krävs för att komma in och det kan fixas via klubbens hemsida.
Coco Loco får inte som utannonserats besök av Shirley Clamp ikväll på grund av förhinder, berättar Navid.
– Däremot kör vi på som attans ändå, säger Navid och berättar att entrén sänks till 100 kronor.
Housegolvet sköts av Micke Hi medan schlager och hits styrs av Jesper Lögdahl. I övre baren är det David Amberton som fixar stämningen.
Fredag innebär även Klubb Intern på Hornsgatan och att SLM har öppet i baren. Det blir klubbkväll på Kägelbanan där QueerFilmFestivalen håller till. Klubben har öppet från 21-02 med Combustion som DJs liksom Rythm of the Night. I Huddinge är det Queer kulturfest mellan 19 till Midnatt.
Klockan midnatt öppnar så Pjotr och David klubben Tête à Claques på Chinateatern med ”techno, acid, electro, bailefunk, minimal, maxximalizm!!”

På lördag har Lino fullt hus som vanligt med JJ på stora housegolvet, Edward i schlagern och på gården Anders. SLM har Dj Micke som får lädergrabbarna att dansa. QueerFilmFestivalen har sin andra klubbkväll på Kägelbanan mellan 21-02. Kornél Kovács spelar tillsammans med DJs från Propaganda Klubb. Den andra filmfestivalen, Idyll, har Klubb Idyll på coola Enskilda Galleriet på Kungsholmen lördag kväll. Öppet 21-01.
Jean, Sarah och Wiktor driver klubben PreopLeijonbaren lördag kväll. Gäst-DJ är Johan Kinde och temat är ”A strange night at the opera”!

Förfesta på Torget, Roxy,Side Track eller Göken.

MALMÖ
Det lär väl inte ha undgått någon att det är Regnbågsfestival i Malmö! Och fredag kväll innebär en kakafoni av Queer-fester.
TomBoy har fest med Stig Britts Orkester och DJs. Queer Icon Party blir det ikväll på Teater Terrier där Josephine Wilson står på scen i en hyllning till Jean Genet. Indigo har en club-kväll med Heather Star och dragshow som fortsättning på Switch.
Mitt under brinnande Regnbågsfestival är Jonas Gardell på besök med sin show på Konserthuset – vilken timing! Show 17.00 och 20.00 på lördag.
Lördagskvällen är annars Regnbågsfestivalen partyhöjdpunkt med Regnbågsfesten. Chokladfabriken är platsen och på scen står Lili & Susie. DJ-uppsättningen är John Eltong och DeejayJohnny liksom Belindas karaokebar. SLM har Oktoberfest på Ystadsgatan.
Lördagsfesten blir på Deaser med en ”After Church Goes Queer”-fest där en rad band spelar.
Tung Malmöhelg!

GÖTEBORG
Sista fredagen i månaden betyder Queer på Park Lane. Mattias Dabo och Per QX spelar skjortan av göteborgarna.
Haket har lagt av sig namnet Castro men är fortsatt samma gayiga klubb med Cattis som välkomnar alla. Och Gretas har nattklubb till 04.00 såväl fredag som lördag. Snart öppnar man ännu fler kvällar!
Jonas Gardell är på plats fredag kväll i Göteborg.

VÄSTERÅS
Club KAK gör sin andra lördagskväll på Club och Grill i Västerås. Dj Jocke och Vechtor sköter musiken på de två dansgolven. Med tanke på hur poppis förra kvällen var är det klokt att komma i tid.

LANDET RUNT
Dalarna Goes Gay har kalas lördag kväll på Folkets Hus i Falun. I Sundsvall står After Dark på scen fredag kväll. Magnus Carlsson är i Eskilstuna fredag kväll. RFSL Borås har lördagsdisco och RFSL Norrköping har ungdomsfest samma kväll. I Kristinstad är det Pub lördag hos RFSL.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX Guide

Publicerad: 2007-10-26 17:34:32