Tjena Cattis, vad är det som händer? Skall du och Masse sluta på Haket?
– Nej, vi kör på med Haket, det är bara namnet, Castro som försvunnit! Svarar hon snabbt och plirar med sina ögon. Nästa år i Stockholm under Pride blir det banderoll med ”Haket on Tour” istället för Castro.
Det är samma ägare jag och Masse. Och samma underbara personal. Så det är bara namnet som är borta. Vi har alltså inte lagt ner. Vi har ju vår HBT publik och har alltid hållit mottot att alla är välkomna och så kommer vi att fortsätta att köra. Dessutom kör vi som vanligt den 1 dec WAD med insamling till Positiva Gruppen Väst och Anna-Maria Lindqvist Arrue kommer med Mr Gay Sweden som vanligt.

Hur kommer det sig att ni lägger ner namnet Castro?
– Nu var det dags att ta bort det. Haket är ju vårt ställe och alla vet var vi står i HBT Göteborgs och Sveriges värld så därför är det borta. Givetvis har ju Castro varit väldigt förknippat med mig. Det är lite trist när folk inte kommer längre på grund av att jag inte är där lika mycket. Jag kände att det var dags att göra något mer nu efter 7 år så jag har tagit ett annat jobb till för att få lite omväxling.

Räcker det med bögställen i Göteborg eller finns det utrymme för fler klubbar?
– Jag tror inte att Göteborg har plats för så många ställen, generellt går vi inte ut lika mycket i Göteborg på vardagarna som andra städer. Dessutom går dagens hbt går lika gärna på ”vanliga ställen”, om sådana nu finns.

Ni har ju haft en uppsjö av klubbar på Haket. Hur blir det med de övriga?
– Våra andra klubbar kommer att fortsätta precis som vanligt, de har ju kört över 7 år på Haket!

Har ni byggt färdigt nu? Vad är det som ni har ändrat?
– Det är långt kvar till det är färdigt på Haket. Nu har vi gjort ombyggnader som inte direkt syns, som el och ljud. Och när man gör det själv tar det längre tid.

Vad saknas i Göteborg för HBTQ-kulturen?
– Mer tolerans skulle jag vilja säga, fortfarande 2007! Skrämmande att det fortfarande finns både homofober som heterofober!

Vad är Aktuellt på Haket?
På Haketpub.se kan du läsa om allt som händer på klubben. Det är lunch, mat, bar och klubbverksamhet. Visste du att de har över 160 olika öl sorter och ett stort antal olika whisky sorter. Hakets bar har öppet måndag till lördag. från 17.00.
På matmenyn har Haket husmanskost och japansk mat. Köket har öppet till 21.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=21232

Källa: Castro-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-30 19:00:00