Hur kommer det sig att alla filmfestivaler är på samma gång?
– Vi hade redan planerat att ha festivalen i oktober, och när vi skulle byta lokal till Kägelbanan var det bara det datumet som fanns. Det är synd att det krockar, både rent ekonomiskt för oss men också för besökarna som vill gå på både Queerfilmfestivalen och FilmIdyll men inte har tid.

Vad skiljer er från Idylls filmfestival?
– Vi har fler filmer, är lite bredare och är mer inriktade på att just visa film. Vi försöker visa så många filmer som möjligt och har inte de kringarrangemang som Idyll har med diskussioner och så vidare.

Och Idyll har en queerfeministisk agenda, vad vill queerfilmfestivalen definiera sig som?
– Ja den är väl mest… queer.

Vad ska man inte missa under queerfestivalen tycker du?
– Prisutdelningen till kortfilmstävlingen tycker jag att man ska gå på. Vi delar ut tre priser, ett för publiken att rösta fram, ett som röstades fram under pride av ungdomar och ett jurypris som ska utses av en jury bestående av namnkunniga och filmkunniga personer. När det gäller filmer… Glue är väldigt bra tycker jag, en film från Argentina om tre ungdomar. Det handlar om tristess och att vara ung och inte kunna göra så mycket. Men det är flera väldigt intressanta dokumentärer också, som jag känner mycket för.

Det här är andra året queerfilmfestivalen hålls. Är det någon skillnad från förra årets festival?
– Egentligen inte, förutom att vi har olika teman varje år. Förra året var temat b-film, det här året har vi många kortfilmer och kortfilmstävlingen är ny för i år. Den här gången kommer vi också att ha två klubbkvällar, vi valde lokal för att kunna ha det och ge mer till besökarna.

Vilken slags besökare tror ni kommer på festivalen?
– Vi förväntar oss folk som vill se rolig och intressant och underhållande film, det blir nog dels en queer publik men även många som är filmintresserade utan att vara så queer. Men det är klart att vår målgrupp är queer!

Biljettpriser och annan information om queerfilmfestivalen finns på queerfilmfestival.se

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=91932

Källa: Queer Filmfestival på Qruiser

Publicerad: 2007-10-24 16:22:43