Aslan och Wilson är den två våningar stora nattklubbens ägare har fullt upp hela tiden. Under tio år har mycket hunnit hända och restaurang- och caféverksamhet liksom inhyrda klubbar har kommit och försvunnit, så som det alltid är inom nöjesbranschen.
Numera består Gretas av restaurang, två stora barer och två dansgolv som alltid spelar olika musikstilar. Så blir du trött på musiken där nere så är det bara att gå upp en trappa. På helgerna, då de stänger 04, är detta stället med längst öppettider på nätterna förutom Queer som har till 05 en gång i månaden.

Aslan
Ni har bestämt att återigen öppna på onsdagar & torsdagar från och med den 31 oktober, Finns det verkligen underlag för ännu ett ställe i Göteborg som har öppet på vardagarna?
– Det är alltid kul för gäster att kunna välja olika alternativ. Det är viktigt att ha fler än ett ställe att gå på en kväll i Göteborg. Vi hade öppet måndag till söndag ganska länge men vi blev nog utbrända. Nu kommer vi med nya krafter.

Vad händer på 10års kalaset?
– Vi kommer att ha tema disco med mycket glitter och glam, och olika uppträdanden. Mer säger vi inte just nu. Säger Aslan och tittar på mig med ett busigt leende.

Vad har hänt med Gretas om tre år? Finns det kvar?
– Om tre år så tror jag att Gretas blivit större och får ett dansgolv till. Gretas kommer att finnas mycket, mycket länge!

Trivs ni i Göteborg? Vad tycker ni om Göteborgs gay liv?
– Göteborg är vår favoritstad, vi kan resa vart som helst men alltid längta tillbaka till det underbara Göteborg. Gaylivet i Göteborg är inte så tokigt men det blir vad man gör det till. Har man rätt inställning kan man ha kul var som helst.

Är det svårt att göra fester för gayscenen i Göteborg?
– Nej, det enda som vi tycker skulle sätta mer krydda på gaylivet är om fler skulle våga klä ut sig, det är alltid superkul. 99 procent av tjejerna och killarna som kommer till Gretas är underbara, vi skulle inte vilja byta ut dom.

Ni vann QX: s Göteborgs pris 2006 vann innebar det för er?
– Det betyder otroligt mycket, vi gjorde ingen kampanj för att våra gäster skulle rösta på oss men dom gjorde att vi vann och det är vi väldigt tacksamma för.

För några år sedan hade ni ett helt underbart kök där ni fick 4 stjärnor i Göteborgs största dagstidning GP. Vad händer med köket finns det kvar?
– Köket finns kvar och nu kan man även äta på onsdagar och torsdagar.

FAKTA GRETAS/MATAHARI
Nattklubben på Gretas heter Matahari och är döpt efter legenden Greta Garbos succéfilm med samma namn. Klubben har på Gretas har haft artister som Sandra Dahlberg, Linda Bengtzing, Baccara och Charlotte Perelli på sin scen vad som kommer i framtiden är paret tysta om men kolla in deras hemsida gretas.nu för ständigt uppdaterad eventlista.
Du kan även kolla QX.se/guide där du kan söka efter tätort samt mer avancerade sökord.

Aktuellt på Gretas
Från och med onsdagen den 31 oktober har Gretas öppet 18-01 onsdagar och torsdagar. Med ett ställe fyra dagar i veckan tar grabbarna tag i HBT nattlivet igen.
Lördagen den 3 november kör Gretas sitt 10 års jubileum. Kvällen till ära har klubben öppet till klockan 05 på morgonen. Kolla in hemsidan för de senaste uppdateringarna om kvällen då Aslan inte vill röja vad som kommer hända på scenen ännu. Ägarna avslöjar dock att kvällen kommer att gå under temat Disco.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=2540

Källa: Gretas-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-23 10:15:29