OutGames 2009

Arbetet med OutGames i Köpenhamn i slutet av juli 2009 är nu i full gång. Sju heltidsanställda arbetar med att få såväl sportsprogrammet, konferensarbetet kring mänskliga rättigheter liksom kulturprogrammet att fungera.
– Vi satsar extra hårt på kulturen till OutGames 2009, berättar direktören för OutGames Uffe Elbæk för QX.se.
Just denna kulturdel har i dagarna Stockholm, som en av 11 städer i världen, inbjudits till att medverka i.
Out Cities heter kulturprogrammet för världsstäderna. Varje stad ges en plats i Köpehamn där man kan presentera sitt eget konst- och kulturprogram. Förutom Stockholm har Berlin, Kapstaden, Istanbul, Madrid, Melbourne, New York, Riga, Rio de Janerio, Tokyo och Århus bjudits in.
I samband med kultursatsningen kommer även en borgmästarkonferens att hållas där de inbjudna städerna skall diskutera HBT-politik.
Kulturen kommer även ges plats genom bland annat en tango och en körfestival liksom samarbete med Köpenhamns kulturinstitutioner.
På sportsidan blir det 35-40 sportgrenar som det tävlas i. OutGames räknar med att 8000 aktiva kommer anmäla sig till arrangemanget.
Till människorättskonferensen hoppas arrangörerna få 1000 deltagare, alltifrån politiker till frivilligorganisationer och forskare.

OutGames har nyligen flyttat till nya kontor intill Rådhuspladsen och arbetar nu med målet att skapa det största hbt-arrangemanget någonsin i Skandinavien.

För info och kontakt med HBT-idrottsföreningar i Sverige och Norden – gå in på QruiserTema Regnbågssport

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=66287

Källa: OutGames-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-21 12:00:00