Förslaget som kallas ett ”skydd för äktenskapet och familjen” utesluter ensamstående och samkönade par från definitionen ”familj” och skulle straffar de guatemalska myndigheter som offentligt motarbetar den lagstadgade definitionen.
”Familjens essentiella ursprung, formas exklusivt från föreningen mellan man och kvinna… genom äktenskap eller genom legalt accepterade de facto-relationer och andra sociala former, så som religiösa ceremonier eller ritualer, liksom kulturella traditioner, så som varande den enda naturliga formen”, formuleras det i lagförslaget.
Amerikanska Human Rights Watch tog den 1 oktober avstånd från förslaget. Organisationen säger att ”det innebär att nära 40% av Guatemalas familjer… inte längre är familjer.”
– Lagförslaget riktar sig mot lesbiska och bögpar, men den omfattar nästan hälften av Guatemalas barn och föräldrar, sa HRWs HBT-rättighetsforskare Juliana Cano Nieto i en kommentar.
– Att använda sig av barn och deras vårdnadshavare i namn av en politiks agenda är inte bara orättfärdigt, det är moraliskt förkastligt.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=95832

Källa: Guatemala-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-12 17:53:08