Efter att ha markerat sitt stöd för homosexuella och uttalat att ”Gud skapat kärlek” och inte är ”arg på homosexuella” vänder nu sångaren i Turbonegro, Hans Erik Dyvik, eller Hank von Helvete, på klacken.
Till magasinet .NO säger han att homoäktenskap är en ”ren pervertering”.
Debatten om könsneutral äktenskapslagstiftning pågår i Norge likt i Sverige och från religiöst konservativt håll har tongångarna blivit allt mer hårdföra.
Till .NO säger Dyvik:
”Äktenskapet är per definition hämtat från Bibeln, och är klart definierat. Homosexuella kan gärna bo tillsammans och göra vad de vill, men inte kalla det äktenskap när det står i bibeln att äktenskapet är en institution mellan man och kvinna. Det är en ren pervertering. Då kan man lika gärna tillåta att en som gillar att sätta på grisar får gifta sig med en.”
Till gaytidningen Blikk.no säger norsk-svenska designern Kjell Nordström som arbetat med Turbonegro att han blev ”väldigt provocerad”. Att Hans Erik Dyvik nekat Blikk en kommentar efter hans uttalanden kallar Kjell Nordström för ”fegt”.

Trots sin negativa syn på homoäktenskap uppskattar Hans Erik i intervjun i .NO att hans band flirtar med det homoerotiska och så säger han ”jag tror faktiskt Turbonegro har förhindrat mobbning av tonårshomon. Det har aldrig varit ett mål i sig självt för oss, men jag tycker nog att vi under vår tid som underground-punkare har legat väldigt nära en trans- och homoaktig image.”

Blikk; ”– Hank er feig”

Hemsida för .NO

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=92241

Källa: Turbonegro-klubb på Qruiser

Publicerad: 2007-10-11 14:45:12