Förutom att vara könskrigare av olika slag är det en internationell blandning artister som uppträder under kvällen.
– Fatale är ilsken elektropunk, de är från Paris, Berlin och Kanada, och så dj Y Schnitzel från Tyskland, som spelar elektro, indiepop och en massa annat.
Ni har ju ofta utländska artister från den internationella queerscenen. Hur får ni tag på alla?
– Vi har pratat med dem i flera år, men nu har vi kommit så pass långt i vår utveckling att vi har möjlighet att boka utländska artister. Det har tagit några år att få kontakt, och äntligen har det blivit så att vi kan presentera det vi vill. De här artisterna är kända i queervärlden ute i Europa och vi vill dra hit den kulturen till Stockholm så att vi också är med. Vi tittar i Berlin, Paris, London och alla storstäder i Europa… Det som är roligt är att klubbarna i queereuropa, de som kör livemusik, kör samma grejer som vi och det är en slags gemensam kultur. Vi samarbetar dels med de andra klubbarna, dels med banden som åker runt. Det är jättekul att presentera just en klubb som skulle kunna vara en klubb i Paris eller Berlin, men som faktiskt är i Stockholm.

Vad blir det bästa med festen på fredag?
– Fatal ska bli helt underbara att se! Vi har velat få hit dem ganska länge och nu äntligen så passade det i planeringen. Det som är så bra är sammansmältningen av det visuella och de elektroniska beatsen. Helheten är en sådan upplevelse, samtidigt som det är galet, crazy, gränsöverskridande… som elektro ska vara!
Vilka andra band vill ni gärna ha hit?
– Jättemånga, men de är hemliga! Vi jobbar på flera håll för att få hit grymma artister, och förr eller senare så kommer de!

Festen hålls på Kägelbanan vid Slussen fredag den 12 oktober och har öppet 21-02. Inträde 100 kr.

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=1601

Källa: Combustion på Qruiser

Publicerad: 2007-10-10 16:16:48