I mitten av juli for Black Ganders till Köpenhamn på MC-träff. Redan efter Öresundsbron öste regnet ner, men merparten av kolonnen kom fram till Mosesvinget där Rainbow Vikings väntade och där solen åter tittade fram. Kai från Vikings skulle leda turen och det blev en blandad tur på större och mindre vägar med några stopp fram till Frederikssund och Jægerspris Slott, och sen vidare till Roskilde där det blev kaffe, kakor och tårta i villaidyllen. Alla är inne på att det ska bli fler möte.

Rainbow Vikings MC i Köpenhamn firar sitt 15-års jubileum i år, medan Black Ganders MC i Malmö är inne på sin tredje säsong. De är två organisationer helt för MC-bögar. Vikings kör sina turer på Själland och dricker kaffe och äter glass, men var också ute i Europa på gay MC-träff nu i maj. Ganders kör i Skåne och äter mer mat och festar mer, och är de som dragit igång samarbetet med Vikings för ett par årliga möten.

Redan om en vecka är det Black Ganders som står värd för Biker Meet utanför Landskrona. Då blir det MC-träff dit alla MC-killar är välkomna. Bad, mat, bastu, lägereld och övernattning i lägerstuga är annat som det bjuds på.
– Vi har bjudit in flera klubbar i Europa och hoppas på stor uppslutning, säger Marcus Wisén från Ganders styrgrupp. Men MC-killar utan klubb är lika välkomna.

Biker Meet är 28-29 juli. Samling kl 11-12 på samåkningsparkeringen vid Lundåkra trafikplats söder om Landskrona, alltså E6:ans avfart 24. Ingen föranmälan, utan det är bara att komma. Pris: 350 kr.


Black Ganders gör stopp efter betalstationen vid Öresundsbron, på andra sidan sundet väntar regnet


Rainbow Vikings ordförande Bo Mortensen kollar vart eftersläntrarna tagit vägen medan hojarna står snyggt uppradade i solen


Kai på gul Yamaha ledde turen över Frederikssund och Jægerspris hem till villan i Roskilde och ett stort kakbord


Ny med Black Ganders är Kevin Easingwood som gillar att komma med i MC-klubb och åka med andra bögar

Black Ganders klubb på Qruiser

http://www.blackganders.se/

Källa: Black Ganders hemsida

Publicerad: 2007-07-22 15:05:44