Själva tävlingarna avgjordes under fredag och lördag. Redan under fredagen började medaljregnet över de svenska deltagarna, i det som skulle bli de mest framgångsrika tävlingarna någonsin för svenskt vidkommande.

Den första svenska guldmedaljen togs av Karin Stjärnefyr och Jazz Munteanu i a-klassen i Latinsk dans. Tjejerna var helt överlägnsa och vann alla delmomenten, dvs danserna cha-cha-cha, samba, rumba, paso doble och jive.

I simning lyckades de 17 svenska simmarna att simma hem hela 27 medaljer, fördelade på 14 guld, nio silver och fyra brons. Mest framgångsrik var Lars Johan Berg med fem guld, ett silver och ett brons. En mycket bra prestation gjorde Fredrik Axling som vann 50m bröstsim på tiden 35.40 i konkurrens med 32 andra simmare. Catrin Notbohms 30.39 på 50m frisim gav en hedrande andra plats som uppföljare till det guld hon redan bärgat på 50m bröstsim. En annan typ av prestation värd att nämna är Hans Hanner och Fredrik Warringer som båda gjorde tävlingsdebut i simsammanhang.

I skrivande stund är resultaten i volleyboll ännu inte tillgängliga.

Nästa år går Eurogames i Barcelona och 2009 är det dags för Köpenhamn att arrangera OutGames som lovar att bli en fantasktisk tävling. Förhoppningsvis kan Sverige då mönstra en riktigt stor trupp.


Foto: Fredrik Axling: Bengt Agö fick brons och Matti Vartiainen guld


Foto Bengt Agö: Fredrik Axling tog guld


Foto: Fredrik Axling: Medaljregn över simmarna Lennart Fröstad och Bengt Agö


Svenska truppen vid invigningsparaden Hans Nörrelykke-Lindvall, Timo Loponen, Catrin Notbohm med flickvännen Lotta, Håkan Bylund. I bakgrunden Lars-Johan Berg.


Foto: Fredrik Axling: I förgrunden: Guldparet i dans, Karin Stjärnefyr och Jazz Munteanu med sällskap
Bakre raden från vänster: Håkan Bylund, Lars-Johan Berg, Fredrik Warringer, Pär Lagergren, Mats Grindal


Foto: Hans de Groot: Hans Lindvall, Per Lagergren, Catrin Notbohm, Matti Vartiainen, Lennart Fröstad och Bengt Agö.

http://www.qruiser.com/theme/sport

Källa: Läs mer om regnbågssport

Publicerad: 2007-07-16 20:00:00