Homosexuella läkare har varit organiserade i nitton år och syns för allmänheten främst i samband med Pride-festivalen där de går i paraden och driver sjukvårdstältet i Pride Park.
I fredags togs ett första informellt beslut om att starta ett nätverk för sjuksköterskor som är homo-bi, trans eller queer.
Över några öl på klubben Intern togs de första stegen att bilda föreningen Gaysyrror.
Den tillfälliga styrelsen består, enligt ett pressmeddelande, av personer som arbetar inom akutvården, ambulanssjukvården, psykiatri/beroende, liksom infektionsvården och av sjuksköterskestuderande.
Gaysyrrorna vill först och främst ”ha roligt tillsammans”. Genom föreningen vill man se till att syrror kan träffa varandra via fester och andra aktiviteter.
Initiativtagarna vill dessutom skapa en plattform för ”hbtq omvårdnadsfrågor” och vara verksamma under Pride, ha föreläsningar och seminarier. Förningen skall arbeta med att bevaka omvårdnadsfrågor som rör hbtq-personer och verka för ett bra arbetsklimat för hbtq-sjuksköterskor.
Sekreteraren för föreningen Lars Blomlid uppmanar i det första pressmeddelandet hbtq-syrror att gå med i den nya föreningen och berättar att man kommer synas under årets Pridefestival.

Kontakta gaysyrrorna

http://www.qruiser.com/clubs/club.php?id=94068

Källa: Gaysyrrorna på Qruiser

Publicerad: 2007-07-15 14:21:18