Vid söndagens möte mellan Scrum och Devilants på Holmens Idrætsanlæg norr om Christiania skulle det avgöras hur vårens träning lyckats för lagen.

I första halvlek började Devilants bra, matchen spelades i huvudsak på Scrums planhalva och det första ”försöket”, fem poäng då bollen lades ner bakom motståndarnas mållinje, gjordes av Devilants. Laget hade bollen mest och försvaret fungerade hyfsat, med ett par undantag då Scrum kom igenom och kunde göra försök. Devilants forwardar, ”de starka”, fick oftast stopp på Scrums anfallsförsök och backarna, ”de snabba”, lyckades komma förbi på Scrums ibland helt obevakade flanker.

I andra halvlek inledning fungerade det sämre för Devilants, för många spelare sprang på bollen och luckorna var stora. Scrum gjorde de första försöken, innan Devilants fick bättre ordning på sitt spel och kunde bättra på sina poäng. Matchen slutade 40-25 till Devilants (15-10 i första halvlek).

Efter en matchens slut kände båda lagen att de orkade mer och man bestämde att spela ytterligare en. Det gällde att ge spelarna så mycket spel tid som möjligt innan den viktiga turneringen i maj.

Den andra matchen spelades i samma anda som den första, men nu med ett övertag för Scrum. Devilants spelade dock med en man mindre och Scrum vann med 25-22 (10-5).

Tränaren i Scrum, Peter Munch, var nöjd med matcherna, men sammanfattar båda lagens problem.
– För många springer på bollen och luckorna på sidorna blir stora, vilket vi dock inte utnyttjar som vi borde, förklarar han. Annat som måste bli bättre är sparkarna och supporten vid anfall.
Devilants tränare, Marcus Wisén, håller med.
– Vi lyckades bara med en målspark, det vill säga att vinna två extra bonuspoäng genom att sparka bollen över målribban efter ett försök. Vi måste bli bättre, säger han.
Samtidigt är båda nöjda med dagens matcher som visar att man kommit en bra bit på vägen. Än återstår några veckor innan Union Cup så det finns tid att bli bättre innan den verkliga utmaningen, nämligen Dublin, Paris, Edinburgh, Amsterdam, London med flera.

”Tredje halvlek”, rugbyns berömda sociala samvaro över laggränsen, startade med en bajer i omklädningsrummet och fortsatte sen på Jailhouse inne i stan. Det blev som sig bör riktigt trevligt!

Devilants tränar lördagar 12:30 på Limhamnsfältet och inför Union Cup även onsdagskvällar. Ytterligare en träningsmatch inför turneringen blir det söndag 13 maj. Union Cup spelas 17-20 maj i Köpenhamn.