Qruiser

Under fyra dagar i oktober svarade 11 858 personer på den medlemsundersökning som genomfördes på sajten Qruiser. Fler kvinnor än Qruiser-genomsnittet svarade liksom fler transpersoner och de som identifierar sig som homo- och bisexuella.

– Det är glädjande att så många svarat på enkäten och därmed visar sitt engagemang för sajten, säger Qruisers drifts- och teknikchef Micke Moggia, i en kommentar till undersökningen.

Det vanligaste sättet att hitta Qruiser första gången är genom en vän eller bekant och näst vanligast är att man inte minns hur man fick information om Qruiser.

Hela 47% loggar in minst en gång om dagen och 36% uppger att de loggar in flera gånger i veckan.

Det absolut främsta skälet till att hänga på Qruiser är enligt de svarande att man vill hitta och/eller hålla kontakt med kompisar och vänner. Näst vanligast är att man söker eller vill hålla kontakt med sin flick- eller pojkvän. 23% svarar att de söker sexkontakter och nära 3% vill inte ha kontakt alls.

Det två tydligaste omdömena om Qruiser är att det är ”sexinriktat” och att det är ”lättanvänt”, följt av att det är ”seriöst” och ”lätt att få kontakt på”. De svarande höll minst med om omdömet ”tråkigt”.

– Att ca 50 procent hoppas få kontakt med kompisar och vänner tycker jag är kul eftersom det är just det som gör Qruiser unik bland HBTQ-communitys runt om i världen, att vi är så breda, säger Micke Moggia. Alla hänger här och man använder sajten mest för att hålla kontakt med kompisar och polare men även för att söka kärlek och sex. Det är denna bredd som jag tror är orsaken till att vi blivit så framgångsrika.

En fråga handlade om flera medlemskap och av de svarande uppgav hela 85% att de bara hade en sida/ett medlemskap på sajten.

På frågan vad man ägnat sig åt de senaste månaderna på Qruiser var det att hålla kontakt med kompisar och vänner som man känt en längre tid som var det vanligaste svaret. Därefter kom att titta på bilder och filmer och att leta efter chattkontakter som man inte känner i verkliga livet. Leta efter flirter och pojk/flickvänner följde därpå liksom att hitta nya vänner. Att leta efter nya sexkontakter hade nära 30% gjort och därefter följde i tur och ordning att ”göra ordning sin hemsida…” (16%), ”delta i diskussioner…” (11%) och slutligen svarade 9% att de lärt sig nya saker.

En fråga handlade om nya funktioner man önskar på Qruiser.
– Vi har genom svaren fått tydliga indikationer på vad medlemmarna helst önskar och vi jobbar nu stenhårt på att få igång några av de mest populära, berättar Micke Moggia.

Nära 26% uppger att de gjort en abuseanmälan och av dessa var 73% nöjda med abusepersonalens svar och agerande.
– Siffrorna visar hur viktigt de är att vi har en ordentlig abuseavdelning som gör ett bra jobb. Det är glädjande att den största delen av våra medlemmar har förtroende för vårt arbete, säger Jörgen Isaksson som vi årsskiftet tillträdde som ny chef för Qruisers kundtjänst.
– Men vi slår oss inte till ro med detta utan vill så klart att så många som det bara är möjligt skall vara nöjda och känna ett förtroende för vårt viktiga och ibland väldigt tuffa arbete.

En av de frågor som debatteras hett på sajten är inriktingen på att Qruiser är till för den breda målgruppen ”homo, bi och/eller trans och våra vänner”. Nära 70% gillar den inriktningen. Nära 20% vill inte att heterosexuella skall få bli medlemmar och 4,3% vill att sajten delas upp så att en enbart är för kvinnor och en enbart för män. 6% hade ingen åsikt i frågan.

Inför valet 2006 startades en temasida kallad Regnbågsval. Där kunde partier presentera sig och klubbar knutna till partierna anslutas liksom öppna HBT-kandidater i valet. Nära 58% av de svarande hade inte sett den nya funktionen, 35% tyckte den var bra och intressant och 7,5% tyckte det var ointressant.

– Rent allmänt tycker jag det är oerhört bra att så många medlemmar är engagerade i utvecklingen av vårt community, säger Micke Moggia. Det känns kul att hela 70% gillar inriktningen på att vi även välkomnar våra vänner och är öppen för alla kön. Att vi dessutom har så pass många guldmedlemmar ger oss en väldig styrka för att utveckla communityt. Vi får en stabil grund som vi kan bygga vidare på.

LITE QRUISER-STATISTIK
Vid klockan 17.08 den 4 januari var det 100.296 medlemmar på Qruiser.
65% av dessa är män, 32% kvinnor, 2% annat och 1% har inget kön.
33% identifierar sig som homosexuella, 27% bisexuella, 15% heterosexuella och lika många experimentella. 8% uppger annat eller vet ej, 2% är queer och 1% asexuella.
Totalt anger 3,6% att de har en transidentitet.
80% är mellan 20-50 år, 13% yngre och 7% äldre.
84% av medlemmarna bor i Sverige, 5,1% i Finland, 4,6% i Norge och 1,2% i Danmark. Störst land därefter är Storbritannien följt av USA och Tyskland.

http://www.qruiser.com

Källa: Communityt Qruiser

Publicerad: 2007-01-04 17:44:05