Idrott

Den 22 till 24 september hölls Pan Cup 2006 i Köpenhamn. I fotboll, handboll, volleyboll, badminton, tennis och löpning tävlade HBT-personer från hela Europa. Totalt var 400 personer anmälda.
Svenska idrottslag som börjar få bra fart senaste året var självklart närvarande och slogs med länder där gayidrott funnits i många år.
Guld blev det för stockholmslaget Lambda IF i Volleyboll. I turneringen deltog totalt 12 lag varav Lambda IF A och B-lag. A-laget tog hem den ädla metallen och B-laget plaverade sig på en 5.e plats.
I fotbollsturneringen deltog Stockholm Snipers som reste med ett team på 13 personer varav 3 tjejer och 2 straighta spelare. Bland de övriga fotbollslagen var det endast en kvinna som deltog.
– Vi har ju som mål att alla är välkomna i laget oavsett kön, läggning, etnicitet, ålder och förkunskaper, berättar Niklas Ek från Stockholm Snipers. Naturligtvis är det ju HBT-normen som gäller vilka alla i laget måste acceptera.
Laget som är relativt nybildat spelade i sponsrade T-shirts med Qruiser-loggan och hade svårigheter med de ”äldre” lagen Team England, Pan Seniorer, Pan fodbold och Raballder Oslo. Snipers placerade sig på denna sin första turnering på en femte plats efter att ha slagit St. Styrmir från Island.
– Denna helgen är ett roligt minne och ett avstamp mot framtida turneringar, mål om seriespel till våren, berättar Niklas. Vi fick flera nya kontakter och blev inbjudna till segrarlagets turnering i London i början av april, som vi redan nu ser fram emot.

En mängd nya klubbar för idrottsutövare har startats på Qruiser. Via dem kan du komma med i verksamheterna.

Lambda IF
Stockholm Snipers Fotboll

http://www.qruiser.com/clubs/search/?n=idrott&quicksearch=1

Källa: Sök bland några av Qruisers idrottsklubbar

Publicerad: 2006-10-02 17:41:30