Regnbågsval 06

Är du intresserad av HBT-politik inför höstens riksdagsval? På Qruiser finns sedan den 20 juni en temasida inför valet.
På temasidan finns en öppen diskussion om politik inför valet och de i Regnbågsval 06 deltagande partierna presenterar sig på egna sidor. På partisidorna finns partiklubbar som startas på Qruiser listade liksom de öppna HBT-personer som står på vallistor i riksdag, landsting och kommun. Totalt kan man idag kontakta 101 öppna HBT-kandidater i höstens val direkt på Qruiser.
– Det är verkligen imponerande att se så många öppna kandidater som ställer upp i årets val, säger Jon Voss på QX.se. Via Qruiser kan man nu kommunicera direkt med dessa och för de som sedan vill kan man utnyttja personvalsmöjligheten i höstens val och att kryssa för de man har förtroende för.
Idag finns alla riksdagspartierna med i Regnbågsval 06 liksom piratpartiet, feministiskt initiativ och junilistan.
– Vi är naturligtvis väldigt glada över att Regnbågsval 06 redan tagit sådan fart, säger Voss. Det visar att engagemanget inför höstens val är stort i HBT-världen.

Den 20 augusti genomförs så regnbågsvalet bland Qruisers 97 000 medlemmar. Röstberättigade är alla medlemmar som har mer än två månader gamla medlemskap.
– Resultatet i Regnbågsval 06 ger en fingervisning om hur landets HBT-väljare kommer att rösta den 17 september, säger Voss. Åldersgränsen har vi satt för att undvika att nya medlemskonton skapas enbart för att påverka Regnbågsval 06.

En första antydan om hur valvindarna blåser bland Qruisers medlemmar kan man få genom att se på vilka som lagt upp loggor för ”sitt” parti på den egna Qruiser-sidan. Sedan 20 juni har totalt 2081 personer valt att markera sina partisympatier på detta sätt.
Per idag har flest partisymboler lagts upp för piratpartiet (20%), tätt följt av moderaterna (19.5%). Därefter följer miljöpartiet de gröna (13,4%), folkpartiet (12,5%). socialdemokraterna (11%), vänsterpartiet (11%), Fi (9%), centern (2,5%), kristdemokraterna (0.7%) och slutligen junilistan som just fått sitt partiblock klart när räkningen genomfördes.

Regnbågsval 06 kan ses av alla genom länken nedan. För att delta i diskussioner eller gå med i klubbar måste man dock vara inloggad på communityt.

http://www.qruiser.com/theme/regnbagsval/

Publicerad: 2006-07-12 13:19:52