Idrott

Stockholm Spikers Volleyboll Klubb är en del av RFSLs idrottsorganisation Lambda IF. Och i helgen deltog de vid Copenhagen Mermaid Cup tillsammans med totalt 16 lag och 130 spelare.


Traditionellt har gayidrotten sina starkaste fästen i Norden i Danmark och Norge, men på senare år har svenska gayidrotten vaknat till liv.
Förutom Volleyball deltar svenska simmare regelbundet i Gay-sim-tävlingar. Främsta framgången hade Robin Johansson vid Gay Games i Sydney 2002. Och klubben Stockholm Dolphins brukar knipa en rad medaljer vid de Europeiska gay-sim-tävlingarna.
Även i pingis och friidrott har svensk gayidrott visat framfötterna.
På lagidrottssidan har Sverige inte varit så engagerat hittills. Vid VM i gay/lesbisk fotboll i Köpenhamn i somras deltog inget svenskt lag.
Men i såväl handboll som volleyboll har svenska lag börjat tävla i nordiska och europeiska sammanhang. Och i Malmö/Köpenhamn finns numera även GayRugby medan gaykillar i Stockholm satsat på Ishockey med laget Stockholm Snipers.

Volleyboll-verksamheten inom Lambda IF i Stockholm består av totalt ca 60 spelare och är mixad. Under namnet Stockholm Queer VBK deltar man i Korpserien.

Se mer om Volleybollturnéringen i helgen på Copenhagen Mermaid Cups hemsida

http://www.qruiser.com/?id=251607

Källa: Mer info på Qruisersidan volleyboll_spiker

Publicerad: 2005-11-08 17:58:21