Pride

Casper Andreas utvandrade från Tibro till USA för ett antal år sedan och nu är han tillbaka i sitt gamla hemland för att för första gången visa sin romantiska komedi ”Slutty summer” för en svensk publik. Andreas själv spelar huvudrollen som Markus som hittar sin pv i säng med en annan kille. Detta leder till att Markus tar jobb som servitör på en restaurang i New York City och börjar hänga med ett gäng bögar som är mitt inne i dejtande, festande och massor av tillfälligt sex. Filmen, som har beskrivits som en filmversion av ”Sex and the City” för bögar, visades idag på Pride House och efteråt diskuterade Casper filmen med publiken.
Ta chansen och se den igen på onsdag, det är en charmig proffsigt gjord komedi med kvick dialog, snygga killar(och det menar vi verkligen…) med stor verklighetsförankring kring relationsfrågor. Klart värd att ta sig till Pride House för…
Vi träffade regissören, manusförfattaren, producenten och skådisen Casper Andreas efter visningen.

Hur har reaktionerna på filmen varit?
– Positiva tycker jag. Den premiärvisades på ”Gay & Lesbian Filmfestival” i New York och har sedan visats i andra städer runt om i världen. Men det här är första gången jag visar den i Sverige.

Jag är imponerad av flera, de för mig okända skådisarna, hur ”castades” rollerna? Är alla skådisar?
– Nja, Virginia Bryan som spelar tjejkompisen ”Marilyn” kände jag sedan tidigare och henne specialskrev jag rollen för. Jesse Archer som spelar bitchigt roliga ”Luke” är en vän och jag baserade rollfiguren på honom. Och sedan visade det sig att han kunde spela rollen också. Men annars var det auditioner och vi satte in en annons i tidningen ”Backstage” om att vi sökte skådespelare. Killen som spelar ”Tyler” var modell på riktigt och han hade jag också mött tidigare. Killen som spelar ”Peter” var svårast att hitta, men jag är jättenöjd med hur allt blev i slutändan.

Det finns väl lite hopp om att få se en vettig rom-com med bögar i centrum på svenska biografer, kommer vi kunna se den på annat sätt?
– Jag vet, drömmen vore ju att visa den i riktiga biosalonger men jag vet ju hur tufft det är. Den släpps på dvd i USA i november och därifrån ska man väl kunna importera då. Bolaget som har hand om distributionen där heter TLA releasing.

Dialogen känns helrätt och den flyter bättre än i de flesta gayrullar man sett…
– Den var tänkt att improviseras fram först men i och med att vi inte hade så mycket tid(hela filmen spelades in på två veckor!), blev jag tvungen att skriva dialog. Men som i de flesta filmen viss en viss del improvisation och skådisarna kom ju med egna ändringsförslag för att det skulle bli ett bra och naturligt flyt.

Om du jämför hur reaktionerna var i USA och nu i Sverige när du sitter med och lyssnar i salongen, vad tänker du då? Skrattar vi åt olika saker?
– Det var lite mer tyst nu(skrattar), men ljudet var inte tiptop och det gör att vissa saker inte uppfattas. Men jag märker att bögar skrattar väldigt mycket åt samma saker, ”Luke” som är snabb och lite ful i mun gillar de flesta.

Gaylivet i Stockholm går väl knappast att jämföra med det i New York, men vad tycker du är den största skillnaden…?
– I New York är ju utbudet mycket större, fler ställen, fler människor och fler killar. Det är svårt att få folk att binda sig, eftersom alla hela tiden verkar leta efter något ”bättre”. Men det tänktet märker jag börjar komma till Stockholm också. Tanken med heteronormen med trohet och tvåsamhetsförhållanden är inte längre lika attraktiv och fler killar är i omlopp hela tiden. Men givetvis är gaylivet i Sverige mycket mer integrerat i övriga samhället. I USA kan man lätt hamna i en ”gaybubbla” där allt man lever och rör vid har prefixet ”gay”.

Blir det mer film efter det här?
-Det hoppas jag. Jag har ett par manus som är klara och i höst hoppas jag kunna komma igång med ”A four letter word”, om rollfiguren Luke som är med i ”Slutty summer” och hur han faller för en prostituerad kille i New York.

Nu är du i stan i alla fall och du lär vara kvar till på måndag så det finns chans att träffa dig under veckan? Jag har hört att du är singel…
– Ja, det stämmer väl (skrattar), det blir nog en del fester och besök i parken. Förra året var jag på Stockholm Pride för första gången och jag gillade det väldigt mycket. Jag gillar att se regnbågsflaggan och blir varm i kroppen av svenska flaggan, och när man ser de två tillsammans….fantastiskt.

Finns du på Qruiser?
– Ja, som ”NewYorker”.

OK, måste bara fråga, hur ”slutty” är du då?
– Haha, jag gjorde testet som finns på min sida sluttysummer.com och jag blev en ”Markus”, ni får surfa in och kolla vad det betyder(skrattar).

Slutty Summer
Pridehouse
Onsdag 16.00-17.50

http://www.qruiser.com/?id=26335

Källa: Besök Casper Andreas Qruiser-sida

Publicerad: 2005-08-01 18:45:52