Qruiser har på senare tid sett en positiv utveckling när det gäller unika besökare. Förra året var det drygt 125 000 unika besökare under vecka sju medan det i år samma vecka var 131 000 lika personer som besökte sajten.
– Vi är självklart stolta över att vårt community med dess möjlighet för homo, bi, trans-personer och våra vänner att knyta och utveckla kontakter inte bara lever vidare utan även ökar i en tid då de stora aktörerna har slagit ut många tidigare helt dominerande communities i Skandinavien, säger QX Förlagschef Jon Voss.
– Intresset för Qruiser gör att vi sporras i vår lust att arbeta vidare med sajten och dess utveckling. Vi får en mängd feedback och önskemål om hur vi skall utvecklas och vi arbetar på i den takt vi har möjlighet till med siktet på att bli en ännu bättre plattform för kommunikation och kontakt.
Under måndagsmorgonen har Qruiser varit nedstängd för underhåll och för en rad nyheter.
När sajten öppnar igen vid lunchtid har https-surfning införts. Det betyder att det blir ännu säkrare att surfa på sajten. I samband med detta kommer alla medlemmar att behöva förnya eller förändra sina lösenord.
– Med jämna mellanrum återkommer diskussionerna om säkerhet på Internet och det finns alltid anledning att påminna om att hantera sina lösenord säkert och att inte använda samma lösenord till olika sajter.
En annan nyhet är att en av de mer populära funktionerna i mobila versionen av Qruiser nu tar steget in till datorerna. Du kan ange din position på en karta och se avståndet till andra medlemmar och du kan söka medlemmar inom en viss radie. Självklart kan du välja att inte ange din exakta position.
– Redan idag anger du var du bor, arbetar eller befinner dig tillfälligt. Nu kan du om man vill även ange en än mer exakt position via din webbläsare. På en karta kan du sedan se var du själv befinner dig och var dina favoriter som också har dig som favorit håller till just nu, berättar Voss
Om du vill kan du även låta andra se sin position, något som blivit enormt populärt via såväl mobile.qruiser.com, den mobila versionen av Qruiser, som hos andra internationella sajter med denna möjlighet.
– Genom denna positioneringsmöjlighet har vi nu skapat en snabblänk som visar vilka gay och hbt-evenemang som är på gång nära dig, en mobil tjänst som också den blivit populär via QX GayMaps mobila sida. Inte minst när man är ute och reser, berättar Voss.
Nästa nyhet är klubbarna som nu uppdateras. ”Klubbtitlar” införs vilket gör att man kan ange ”titel” på medlemmar. På detta sätt blir det enklare att se vem som är vem i en klubb. Vilka titlar som anges varierar såklart beroende på klubbens karaktär och funktion.
När Qruiser öppnar igen har vi dessutom gjort det möjligt att söka och ”filtrera” medlemmar i en klubb. Från öppning kan du söka medlemmar efter ålder, kön, inloggade, verifierade, nya, plats, språk, titlar och ansiktsbild.
Och i den allmänna sökningen kan du nu hitta andra medlemmar som är med i samma klubbar som du, ett nytt sätt att hitta ”själsfränder”.
Vi har även infört en ny uppdaterad videospelare som gör att filmer nu kan ses även i iOS-enheter, dvs IPhone och IPad.
Dessutom har vi gjort en rad förändringar och förenklingar som du kan läsa om på Qruiser informerar när sajten är igång igen.
– Vi tror att detta är ett bra steg på vår väg i vår utveckling och förbättring av Qruiser för dess främsta syfte att bidra till medlemmars kontakter, nätverksbyggande och idéutbyten, avslutar Jon Voss som också uppmanar medlemmar att komma med synpunkter och reaktioner på nyheterna på sajten.
När du loggat in gå till Qruiser Informerar för information om alla nyheter – länken hittar du i högerspalten inne på Qruiser.