På de senaste tre månaderna har antalet nya medlemmar på Qruiser tagit rejäl fart. Idag har Qruiser drygt 15 200 aktiva medlemmar i Finland och sajten frostätter att växa.
– Det känns extra kul att Qruiser inte enbart fortsätter leva väl i den svenskspråkiga gay/hbt-världen i Norden utan även att vi får en allt större betydelse bland finskspråkiga gay/hbt-personer, säger QX Förlagschef Jon Voss i en kommentar.
På senare år har medlemstillströmningen stabiliserats för Qruiser, vilket först och främst hänger samman med att Facebook blivit populärt även bland gay/hbt-personer.
– Samtidigt ser vi i TNS/Sifos mätning att vi ökar antalet unika besökare på Qruiser, säger Jon Voss. Förra året var det lite drygt 115 000 unika besökare på Qruiser vecka 28. I år samma vecka är det lite drygt 126 000. Det är självklart fantastiskt att kunna öka trafiken med 10% trots den extremt hårda konkurrensen från stora och resursstarka amerikanska sajter.
En förklaring till detta är förutom tillväxten i Finland även att Qruiser-bloggarna blivit populära.
– Qruiser fyller en otroligt viktig roll för utbyte och kontakt mellan gay/hbt-personer i hela Norden och kan detta dessutom bidra till att relationerna mellan Sverige och den allt mer spännande gay/hbt-scenen i Finland stärks är det ett extra plus, säger Jon Voss.
Under våren knöts Sami Montell till QX Förlag för att arbeta med annonsförsäljning och marknadsföring. Sami Montell är en välkänd profil i Helsingfors och Finlands gay/hbt-värld och är även mycket aktiv i Helsinki Pride och Mr Gay Finland.
Med de finskspråkiga delarna av communityt och GayMap arbetar även sedan många år Satu Vikman.


Om du inte har finska inställt i din webbläsare så kan du nå finskspråkiga Qruiser här

Förutom Qruiser finns även QX.se/GayMap med alla dess event på finska liksom på svenska, danska, norska, tyska och engelska.

Info om annonser och Kontakt med Sami Montell