– Det går jättebra. Jag har delat ut över 100 000 foldrar och det är över 100 personer som arbetar ideellt i min kampanj.
Så svarar moderaternas EU-kandidat Christoffer Järkeborn på frågan om hur kampanjen hittills gått. Dessutom är han mer än nöjd över att ha fått bra uppmärksamhet i media.
– Jag tror jag kommer in, det känns så, säger han. Men det vet vi först på söndag. Eftersom det är så få som röstar är det väldigt svårt att spekulera om valresultatet. För oss gäller det nu att nå de 40-50-procent som kommer att rösta.

Christoffer Järkeborn i EU-kampanjen 09

– Märker ni i er kampanj att det är många som inte kommer att rösta?
– Jo det är många som är osäkra och många som säger att de inte tänker rösta.
– Hur ser de stora skiljelinjerna ut i valet tycker du?
– Det som skiljer oss åt är ekonomiska politiken och brottsbekämpningen, svarar Christoffer Järkeborn. När det gäller miljö och frågan om öppenhet är vi alla väldigt lika, men just i synen på ekonomin skiljer vi oss på. Liksom arbetsrätten och brottsbekämpningen där vi vill ha ett bättre polissamarbete över gränserna och se tuffare tag mot den organiserade brottsligheten.
– Sista dagarna nu – hur kampanjar du då?
– Nu arbetar jag dygnet runt. Idag är jag i Stockholm och är igång till 03. I morgon klockan 06 skall jag vara i Vallentuna, så det blir väl två timmars sömn!
– I RFSLs valundersökning hamnade du först på delad 57e plats!
– Jag såg det, jättedåligt, säger Christoffer Järkeborn men lägger till:
– Det som gjorde att jag hamnade långt ned är att jag inte tycker att EU skall ha gemensam lagstiftning när det gäller sociala frågor, säger Christoffer Järkeborn. Risken om vi vill ha en gemensam lagstiftning i den frågan, liksom frågan om juridiskt könsbyte och abortfrågan är att vi då tvingas till kompromisser. Lyfter vi frågan om könsbyte kan det bli riktigt farligt med tanke på attityder som finns i andar länder och abortfrågan skulle med gemensam lagstiftning riskera att bli en kompromiss med en fem veckors-gräns. Däremot kommer jag lobba och ställa krav utifrån mina liberala värderingar. Och jag kommer delta i Pride.-parader i länder där det är förbjudet, men jag vill inte lyfta frågan om att lagstifta på EU-nivå.

Moderaterna på Qruisers Tema Regnbågspolitik
Christoffer Järkeborn på Qruiser
jarkeborn.eu
Kampanjlåten ˝We can change the world”