Den senaste tidens grova hatbrott har påverkat den konstnärliga fotografen Elisabeth Ohlson Wallin starkt. Hon utökar därför sin utställning ”In hate we trust” med nya fotografier och nu söker hon därför personer som vill ställa upp på bild.

Utställningen uppmärksammar hatbrott mot homosexuella, bisexuella och transpersoner.
– Det började med åtta bilder med teman från Åke Greens predikan till misshandeln i Staffanstorp. Nu tvingas jag utöka utställningen eftersom hatbrotten fortsätter. ”In hate we trust” visades första gången i januari 2007 och den turnerar fortfarande runt i Sverige. Snart är det vernissage i Alingsås, säger Elisabeth.

– Utställningen ”In hate we trust” är en ständigt växande utställning. Jag kan nog tyvärr aldrig avsluta den, säger Elisabeth Ohlson Wallin.

Det är främst till två nya bilder som Elisabeth söker medverkande. Den ena är en bild som inspirerats av Påvens förakt mot hbt-personer.
– Påvens jultal fick mig att gå i taket, jag fick nog och kände att nu måste han in i utställningen.

Elisabeth söker även modeller till en bild som ska handla om ett otäckt hatbrott som drabbade två killar i Stockholm i början av december. Det var båda på väg hem från ett gayställe på Södermalm. Bilden ska fotograferas nu på söndag i Elisabeths ateljé. QX är på plats under fotograferingen.


”In hate we trust” QX GayMap
Kontakta [email protected] eller Facundo, Facundo på Qruiser.