Out ‘n loud har funnits sedan 2004 då de startade med några sångglada killar vid ett piano. Idag är kören nästan kult i Finland med sin repertoar som rör sig från finska melankoniska visor, via klassiker till nutidsmusik och svenskt så som Eva DahlgrensÄngeln i rummet” och CarolasEvighet”. 2007 blev kören utsedda av tidningen City till Helsingfors bästa kändisbögar på grund av sin ikonstatus på den finländska böghimlen.

Med en lite rolig ordvändning kallade killarna sin show för ”Scent i november” och i novembermörrkret värmde de publikens hjärtan med sina sånger.
– Vi är ett energiskt gäng både på och utanför scenen, berättar en av medlemmarna, Mikko Löfroos. Och vi sjunger kanske lite andra sånger än vad andra manskörer gör.

Jaakko Toivo håller med och konstaterar att det bara var ett måste att bli medlem i kören. – Jag hade funderat ett tag, säger han.
– Men nu när jag är med så måste jag säga att det är bara en positiv upplevelse.

Man får vara med i kören även om man är hetero men än så länge lär ingen medlem ha kommit ut ur heteroskåpet.

Det jag personligen saknade på konserten var gruppens egna låtar ”Var är min midja” och ”Shoppaileen” som de gett ut på singel men helhetsintrycket av konserten var bara positivt. När exempelvis kören med Mikko Löfroos och Marko Kuuivalainen som solister framförde Katri Helenas hit ”Lintu ja Lapsi”, en finsk version av Marie MyriamsL’oiseau et l’enfant” hade jag en tår i ögonvrån.



Jaako Toivi/Jaxxter på Qruiser
Mikko Löfroos/Löffe på Qruiser