Hands of Love är ledmotivet till filmen Freeheld med Julianne Moore och Ellen Page och handlar om ett lesbiskt par där den ena partnern är döende i cancer. Paret slåss för samma rättigheter för den efterlevande som ett straight par har i samma situation och bygger på en sanna historia. Filmen är ett hjärteprojekt för Ellen Page som själv är lesbisk och som ofta syns kämpa för HBTQ-rättigheter.

Hands of Love är skriven av Linda Perry som är gift och har barn med The Talk/Roseanne-stjärnan Sara Gilbert. Texten till låten handlar om att kampen för gayrättigheter drivs av kärlek och solidaritet vilket leder till att vi får styrka att inta vår sanna identitet.

Miley själv kom ut som pansexuell i augusti och berättade nyligen för Paper Magazine att hon vid 14 års ålder sa till sin mamma att hon attraheras av både kvinnor och män.

QX träffade Miley Cyrus i Berlin i juli 2013. Då pratade vi bland annat om hennes kamp för gayrättigheter, vad straighta kan lära sig av homos och hennes gaypolare.
Läs intervjun HÄR

Miley är även aktuell som gästvärd i Saturday Night Lives premiärprogram av den 41:a säsongen som visas lördagen den 17 oktober 23.05 i Kanal 9.