STOCKHOLM
Vi startar med fredagen i huvudstaden. Sju fester är utannonserade. För killar med har core bögfeeling är det två platser som gäller. På Södra Teaterns Kägelbanan är det extra öppet till 03 då Fist öppnar två dansgolv och har fixat in Bottoms som Live-band. Tung satsning som inte skall missas! På ”ljusare” golvet spelar Tommie X (som förresten även är DJ på Fashion & Fun Loppis på Wasavarvet i helgen), Alx9696 och Anthony Dicap. I det ”mörkare” rummet spelar Seroconversion och Dj Cartel.




Som vi tidigare tipsat om har SLM sin årliga Bastille-fest fredag och lördag. Hard core i kinky-konstnärens anda. Inget tjafs, tillresta Bastille-fans sätter prägel och inget dansgolv är igång denna helg.



På det queera området rekommenderas att ta sig till Moderna Museet där MumsMums har fest med hela sitt House of Wallenberg där gäst-Djs som Carnita Molida, Bex De La Kex och Lucky Slut Bonita adderas. Latinotema är det så alla som kommer som J-LO eller Gloria Estefan har fått carte blanche till att hångla!



På Angry Diner, som en gång i tiden var RFSLs festlokal Timmy och som kan tacka just RFSL för att det byggts en trappa mellan gatuplan och källarvåning, är det lesbisk (w)rap-klubb till 01. Läs mer här.



QX har tidigare tipsat om Wonks Dragtävling Queen of Queens som nu närmar sig final. Sista deltävlingen ikväll fredag och spänningen är på topp när Butchessa, Madrid, Lavender Whipp samt Georgeola Von Carlsson slåss om finalplats. Förutom drag-fight är det dansgolv man kan ha sitt vårsläpp på!



På gayklubbsfronten har såklart även Candy öppet denna första vårnatt 2015 då plånboken för många fyllts av nya friska lönepengar. Le Bon Palais står redo för att ta emot med Dj-trion Makkan, Bernhard och Alex.



Missa inte heller att cirkuskabarén Moulin Noir kör på ett annat Palais – Metropol. Helkväll med mat och burlesque cirkus! Gay, queer eller vad man nu vill göra av natten!


Lördag
Natten är inte ung. Men till slut får man sova för att bli redo att möta lördagens utmaningar. Fixa hatt till nästa helgs Hattparad på Mälarpaviljongen är en klok sysselsättning på dagen. Hattbaren vid Götgatan har stort utbud!
Ett hett tips är att efter hattshopping hålla sig kvar i trakterna kring Mosebacke torg, en gång för länge sedan av Hasse och Tage utsedd till en självständig Monarki som förklarade ordkrig mot Norge (ni vet den där kränkande sången om att vårt älskade syskonland skulle vara ruttet). I denna Monarki är det lördag dagtid dels Miss Ingas bejublade Dragbingo och dels klubben Slicks satsning på regnbågsfamiljer och inte minst deras ungar. Det skall festas i tid det som party skall bli.. På kvällen fortsätter Slick festen med Dgeral (Venezuela), Lebb Zeppelin och Patty på enda golvet och Pjotr följt av George Truly på det andra.





På ön Kungsholmen ligger inte enbart för säsongen nu öppnade Mälarpaviljongen utan här kommer på lördagsnatten även en svärm av lesbiska på vårsläpp att festa loss! Moxy Spring Party på La Isla! Tre DJs kommer göra natten helt vidöppen där Inca inleder och avslutar med Fride och Pamela där emellan. Heta tips! Lokalen är nyrenoverad, Josefine och Daniela är bartenders och buss 4 går mellan Bitter Pills vid Hornstull och stannar tvärs över gatan från La Isla-entrén. Det ni!




Lördag natt betyder King Kong. Källare, trångt, Bernhard spelar house och Daniel S schlager. Madame Heinz ser till att devisen ”Bajen, Bärs och rakade grabbar” kombineras med skäggväxt och håriga bringor.



Wonk har såklart öppet och samlar den snäppet yngre skara som vågar röra sig utanför Söders höjder, på By Adams bjuder Miss Veronica till Transkrog och när natten går mot morgon är det skoj att ta sig till Bondegatan och Basement där det är underwear party!





Det är såklart möjligt, men inte helt kul, att starta festen på nattklubb. Bäst är att inleda på någon av stans gaybarer och restauranger. På Torget är det på lördag förmingel med Madame Heinz och VJ är SEB. Fredag har samma krog Fräcka fredag/I Kryzzet med Reine.




Björnföreningen Viking Bears har på lördag Björnpub på Timmermans 1857, just a hop, skip and a jump (runt hörnet) från legendariska Side Track. Missa inte heller att i kvarteren ligger Morfar Ginko som måhända inte är hard core gay men som troget hänger en stor fin regnbågsflagga i entrén. Uteserveringen är öppen och fullsatt! Och bara två T-banestopp mot city ligger Secret Graden med utegård fram och bak och imponerande öppettider 12-03 alla dagar!






Ljuvliga B1:an har sin tapas och barhäng igång i Sofo. En stadsdel där även Urban Deli ligger liksom de mysiga caféerna Fröknarna Andersson och Blå Lotus. Stans kanske mest internationellt omtalade stadsdel. Bra häng helt enkelt.



GÖTEBORG
Sista fredagen i månaden betyder att natten är räddad! Queer fixar fest på Park Lane och denna gång är det Pirat-tema! I Karibien är det varmt – så också på Queer – så gör som killarna på klubbens reklambild (scrolla till starten) för inspiration. Less is more helt enkelt. Tom, Doris Divine och Beba Von Jinx spelar musik för alla pirater i minimal klädedräkt.
Och innan dess. Lyssna nu! Lili & Susie firar 30 år som artister (plus 100 år som djurvårdare) och är på Stora Teatern med Pandora. Efterfesten är på Gretas där Dj Wookie och Mia är DJs.
På BeeBar står Dj Micke Hjernestam beredd att med bar och restaurang personal ta emot massorna som vill tömma sina plånböcker!
Lördag forsätter festen på BeeBar, Gretas och Wonk.



MALMÖ
På lördag är det stor fest på läderklubben SLM. Föreningen firar 26 år med middag. Föranmälan för middagen har gått ut, men såklart kan man tränga sig in frampå småtimmarna!
BeeBar har satt Södra Förstadsgatan på gaykartan och uteserveringen är garanterat varmare nu än när de öppnade i början av månaden. Och på Wonk är det nattens drottningar som styr!