– Anledningen till att vi nu bestämde oss för att köra igång en lesbisk (w)rap är enkel. Vi älskar barhäng, vi älskar brudar & rap. Sedan älskar vi också barchefen Linus på Angry Dinner. När han frågade om vi ville komma och styra upp ett fredagskalas var det inte svårt att tacka ja, berättar Linda Gomes för QX. Hon säger att klubbkollektivet Malcriada startades för att ge utrymme för lesbisk kultur i i Stockholm, och för att erbjuda lesbiska personer med vänner en trygg plats att klubba på.

Vilka är ni som arrangerar W(rap)?
– Vi är DJ Älskad (Moa Johansson) och Lylo (Linda Gomes). Sen 2013 har vi kört klubbar och anordnat events runt om i Stockholm. Vann pris för åretsklubb på Pride-festivalen 2014. Nu tänkte vi börja smyga in oss på barscenen också…

Vad kommer hända under kvällen?
– Massa hångel i vanlig ordning, tung musik, tusen öl och pussar från dragande personal, plus en killtimme från dj-bordet. Det är ett nytt koncept för oss eftersom vi annars alltid reppar fierce ladies. Prepare for Drake, Frank Ocean och Usher.

Vad är den ultimata w(rap)en enligt er?
– Mmm tänk dig att Rihanna, Spice och Miguel fick ett love child? Precis så!

Hur ska man preppa för en kul kväll med er?
– Älska lesbisk kultur såklart! Kanske öva en smörig raggningsreplik att snärja nån med? Och åh, lär dig Rihannas ”Bitch better have my money” utantill för ultimat allsång framåt natten.

Vilka förväntningar har ni på den här kvällen?
– Lesbiskt superhäng längs bardisken, en miljö som välkomnar dig oavsett vilken könstillhörighet eller sexuell identitet du väljer, kyssar från vårens härligaste löningsfredag och allmän (w)rapig stämning!