Som alltid dessa tider på året är det mycket Melodifestival-tema på gayklubbarna runt om i landet. Självklart kan man se festivalen som landat i Örebro på de flesta gaybarerna och utan skam i kroppen njuts schlager och mello på t.ex BeeBar i Göteborg och Malmö liksom på nattklubbarna Candy vid Norra Bantorget och King Kong vid Mariatorget i Stockholm. För att inte tala om Wonk i Stockholm som fredag öser schlager efter att man öppnat sin After Hour-klubb vid midnatt. Även lördag finns mello och schlager som alternativ till klubbgolvet på Wonk i centrala stan.
I Sundsvall har Club Alexis öppet på lördagskvällen med Diamond Dogs på scen. Och Club Babylon, som vi skrivit om tidigare, i Helsingborg kommer med all säkerhet ladda upp inför att man även nästa helg har öppet i samband med att staden står värd för Andra Chansen i Mellocirkusen.
På Queer i Göteborg spelas schlager och mello i en del av lokalen men vill man klara sig undan slagdängorna så är stora golvet, där även Duo Raw uppträder, vikt åt klubbmusik. Queer-fredag betyder att nyöppnade Wonk Göteborg har stängt, men man slår upp portarna igen på lördagsnatten. Och självklart är det full halabaluns även på Gretas! Vilken lönehelg – tre nattklubbar öppna i Göteborg!
Helt fritt från allt vad mello och schlager kan heta är det på Berns där Staffan Lindbergs och Pjotrs klubb Polari har fredagsöppet till arla morgon. På SLM i Stockholm spelar lördag kväll Kinski.
Malmö, som från igår kan stoltsera med Michelin-stjärnor, har förutom BeeBar även SLM och Wonk att stoltsera med! På läderklubben är det FF-tema på fredag och vanlig klubbnatt på lördag. Wonk har Földes & Friberg, Elecktra och Belinda som laguppställning på lördagsnatten.
Exakt var och när klubbarna har öppet hittar du i QX GayMap.
Och glöm inte att QX Schlagerprofilerna bloggar fantastiskt intensivt, bra och underhållande! Ett måste vare sig du är mello-biten eller ej!