Svensk dragkultur, som på senare år breddas med högklassig design och attityd, uppmärksammas nu av den fransk/tyska kulturkanalen Arte.
När Queer har sin månatliga fest på Avenyn i Göteborg kommer Duo Raw uppträda och under kvällen följs de av TV-teamet från Arte.
– Vi har vart på en fotografering hela dagen med dem i släptåg, berättar en glad Ronny Willberg Johansson som tillsammans med Andreas Kiss Nilsson utgör en av de mest avantgardistiska drag-konst-grupperna vår tid sett.
– Hur kom det sig att Arte vill göra en program med er?
– De hörde av sig ungefär när vi släppte vår tredje singel ”Devil in me”, och undrade om vi skulle tycka det var kul att ha dem i hasorna på något gig! Skitkul tyckte vi och då passa ju Queer i Göteborg bra!
– Arte som gör riktigt coola program berättade idag att de faktiskt haft koll på oss sedan vi släppte vår första singel ”Pony”, men väntade tills nu med att kontakta oss. Jag antar att de ville vänta och se om vi var på allvar!
På Queer, där temat är Cyperpink, spelar Niclas Jingryd och i övre baren med Schlager/disco/90-tal spelar Dj Pony Boy och Beba Von Jinx.
Duo Raw presenterar sin nattklubbsshow.
– Kommer bli galet kan jag lova, säger Ronny Willberg Johansson.