Igår hände det som alla som är det minsta engagerade i den svenska drag-scenen länge väntat på. Hyllningen till Leo b..
På hennes egen klubbkväll ”Torsdagsbus” på Torget kuppade Henrik Johansson showen och fick in Christer Lindarw för att hålla ett hyllningstal och dela ut tavlan med beviset på att hon nu är officiellt utsedd till Drugmamma!
Jonas Gardell fanns även på plats trots att det nu är sista dagarna innan hans Livet är en schlager får premiär på Cirkus. Såklart. För Leo b har funnits på plats och råddat järnet under hans ”Mitt enda liv”-show.
Och rådda, fixa, engagera sig och med hela sitt hjärta och sin själ se till att alla drugor får plats, hyllas och växer det är en Drugmammas uppgift.
Leo b har funnits med After Dark och synts såväl bakom som på scenen, hon har varit med att skapa Cunigunda med neonfärgade lianer upphängda över klubbarna så att hela gaypartyn blev inkapslade som värsta Frodo i Cirith Ungol (Sagan om ringen alltså). Var helst en Druga kikat fram har Leo b varit där och fixat succén.
Leo b är hjärnan och själen och den aldrig sinande kraften bakom det som startade som Wigstockholm och nu är Dragkvällarna vid Stockholm Pride och Leo b är kraften bakom Maskeradaffären där halva gay-Sverige och hela Drag-dito hyrt sin outfit.
Inte en dag för tidigt därmed och inte ett öga vart torrt. Hylla de som hyllas skall.
Och vet ni – torsdagsbuset med Leo b och vänner fortsätter i höst på Torget. Alla torsdagskvällar.
Och hallå – hylla Leo här