The Gay island: paradiset för gays

Christian Abi-Khalil är grundare till qruiser-gruppen The gay island. Hans tanke är att skapa en fristat och nöjesplats för HBT-personer. Självklart är det endast en dröm, men kanske lever det ett litet hopp om att den en dag ska gå i uppfyllelse.

När fick du iden?
Idén om en Gay-Ö har jag nog haft i flera år. Jag har väl gått och dagdrömt men insett hur långt det är från realiteten. Sen slog det mig att jag kanske kunde hitta några likasinnade om jag startade en klubb på Qruiser.

Vad har den för syfte?
Syftet är nog främst att sammanföra HBT-gruppen i ett kul projekt. Vi skulle ju bli först i världen att skapa en ”Gaykoloni”, vare sig det blir ett semesterställe, permanent boende eller ett tillflyktställe. Vi har länge kämpat för våra rättigheter att få existera och bli respekterade, vilket vi flitigt gör än idag. Emellertid hävdar vissa att det redan finns Gaykolonier, som Palm springs och Sitges. Detta kan vara sant till viss del, men då syftar det alltid till ”gayvänligt” vilket börjar bli ett oerhört slitet ord.

Tror du verkligen det går att skapa en gay-ö i verkligheten?
Rent teoretiskt är det möjligt. Hittar man ett bra objekt som är tills salu och har ekonomiska förutsättningar har man löst de största problemen. Det finns definitivt ekonomiska förutsättningar inom HBT-gruppen. Om vi kan avstå från Louis Vuittons senaste kollektion och tänka solidariskt och långsiktigt så är vi en bra bit på vägen. En investering som denna bör ge avkastning både i livskvalité och penningvärde. Fördelen med en Gay-Ö tror jag kommer vara att vi får en egen plats där vi har möjlighet att bygga upp ett samhälle som sätter HBT-frågor i fokus. Där ett äldre par kan leva tryggt med likasinnade grannar och HBT-flyktingar inte behöver vara rädda för att bli hemskickade. Jag fantiserar om ett Utopia. Man har väl rätt att drömma? 😉

Du är grundare till några andra klubbar på Qruiser, vilken är din bästa skulle du säga?
Absolut spel” är nog klubben jag gillar mest, näst efter ”The gay island”. Jag tackar sällan nej till ett kul brädspel med några vänner. Settlers är favoritspelet.

Vad är det som gör en klubb bra?
Aktivitet på klotterplanket och diskussioner. Personligen tilltalas jag av klubbar som berör aktiviteter utanför sovrummet såvida det inte handlar om inredning. Visst finns det bra sexuella klubbar också.

Varför startar du klubbar?
Det är både ett bra sätt att sprida ett budskap och att lära känna likasinnade HBT-personer.

Sist, kan du lista tre heta klubbar som du skulle rekommendera
Tre heta klubbar som jag skulle rekommendera? Då skulle jag säga:
1)Boende för HBT-seniorer” vilket jag tycker är ett utmärkt sätt att arbeta för HBT-personer som förtjänar en värdig ålderdom.
2)Homosar som vill ha barn” eftersom det förenklar bildandet av regnbågsfamiljer.
3) Bostad nu, hur många av oss har inte lidit av bostadsbristen?